Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Počela izgradnja Islamskog kulturnog centra u Sisku

Radovi će trajati oko 2 godine

Radovi će trajati oko 2 godine

Otvorenjem gradilišta svečano je označen početak izgradnje Islamskog kulturnog centra u Sisku koji će kada se završi biti treći islamski centar u Hrvatskoj, uz riječki i zagrebački, te četvrta džamija u Hrvatskoj, računajući onu najstariju koja se nalazi u Gunji.

Objekt Islamskog kulturnog centra zauzimat će 2524 četvorna metra, a sadržavat će molitveni prostor, učionice, urede, društveni, gospodarski, sanitarni i komunikacijski prostor. Osim gradnje kulturnog centra, Islamska zajednica sagradit će pristupnu cestu, biciklističku stazu, autobusno ugibalište, sportske terene, pješačke staze, dječja igrališta te sve druge dodatne sadržaje prema projektu gradnje.

 

P1020648


Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, muftija, Aziz efendija Hasanović, izrazio je zadovoljstvo što se nakon polaganja kamena temeljca počinje sa konkretnim radovima:

 

 

P1020634


Alem efendija Crnkić, glavni imam medžlisa Islamske zajednice Sisak, također je izrazio zadovoljstvo što upravo danas počinju radovi te istaknuo kako bi radovi trebali biti zavšeni u razdoblju od dvije godine.

 

 

P1020628

 

Predsjednik Izvršnog odbora medžlisa Sisak Edin Safić rekao je nešto više o vrijednosti i izvođenju projekta:

 

 

P1020645


Sisačko-moslavački župan također je nazočio početku radova te istaknuo važnost ovog objekta za suživot većinskog naroda i nacionalnih manjina u Sisku i županiji:

 

 

P1020657


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.