Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Otvoren drveni most na rijeci Odri

U značajnom krajobrazu Odransko polje

U značajnom krajobrazu Odransko polje

Svečanom otvorenju drvenog mosta na rijeci Odri u značajnom krajobrazu Odransko polje, koji je dio Projekta integracije u EU NATURA 2000 kojeg provodi Ministarstva zaštite okoliša i prirode, a financiran je sredstvima zajma Svjetske banke u iznosu od preko 3 i pol milijuna kuna, nazočili su i predali na korištenje sisačko-moslavački župan Ivo Žinić i državni tajnik Ministarstva zaštite okoliša i prirode Mario Šiljeg.

 

P1010769

 

Izgradnja drvenog mosta dužine 54 m, širine 4 m i nosivosti 8 tona preko rijeke Odre je važan segment ulaganja u infrastrukturu koja izravno  doprinosi očuvanju biološke vrijednosti međunarodno važnog NATURA 2000 područja Odransko polje.

 

DSC_0166 (1)
P1010774
Ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Sisačko-moslavačke županije, Dragica Vugić zahvalila je svim prisutnima te istaknula kako je ovo za njih bio jedan iznimno važan i veliki izazov čija realizacija bez pomoći ne bi bila moguća. Dodala je kako je ishođenje svih potrebnih dokumenata i suglasnosti odradila Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Sisačko-moslavačke županije. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirao je  izradu projektne dokumentacije u iznosu nešto višem  od petsto tisuća kuna.

Vugić je istaknula kako se oni nalaze u području retencije gdje je poplava normalna godišnja pojava te da su zbog tog imali kratak rok za izvođenje ovako velike investicije, no na zadovoljstvo svih projekt je uspješno završen.

 

 

Pomoćnik ministra za zaštitu prirode Igor Kreitmeyer, rekao je nešto više o samom šestgodišnjem projektu integracije u EU Natura 2000 te pozvao javne ustanove da kandidiraju  svoje projekte za sredstva iz fondova Europske unije.

 

 

Državni tajnik Ministarstva zaštite okoliša i energetike Mario Šiljeg rekao je nešto više o zaštićenim područjima u Republici Hrvatskoj te se osvrnuo na temeljnu pretpostavku rada samog Ministarstva.

 

 

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić naglasio je kako je zadnji drveni most na području Županije izgrađen prije više od pedeset godina što još dodatno naglašava vrijednost ovog novo otvorenog .

 

 

Zahvalio je svima koji su pomogli u realizaciji ovoga projekta ,istaknuvši važnost brige svih nas za prirodne ljepote i baštinu Županije.

P1010751  P1010749

20170511_145338

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.