Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Izložbeni prostor „Sisačko-moslavačka županija u srcu Europe“

U razdoblju od 8. do 12. svibnja, u pješačkoj zoni u Sisku

U razdoblju od 8. do 12. svibnja, u pješačkoj zoni u Sisku

Povodom obilježavanja Dana Europe i Europskog tjedna 2017. koji će se obilježavati u razdoblju od 8. do 12. svibnja, u pješačkoj zoni u ulici Stjepana i Antuna Radića u Sisku, svečano je otvoren izložbeni prostor „Sisačko-moslavačka županija u srcu Europe“.

Pozdravni govor održao je predsjednik Županijskog savjeta za europske integracije Sisačko-moslavačke županije, Alan Đozić, a izložbu je otvorio sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

 

20170508_103114

 

Alan Đozić o ovogodišnjem programu Europskog tjedna:

 

 

Tko se predstavlja na izložbi:

 

 

Sisačko-moslavački župan osvrnuo se na dugotrajan pristupni proces Republike Hrvatske Europskoj uniji koji je unatoč tome što je bio trnovit ipak omogućio bolju pripremu ljudskih potencijala i resursa te izmjenu zakonske regulative za kvalitetno korištenje Europskih fondova.

 

20170508_103523

 

Župan o izložbi i projektima koji su financirani iz fondova Europske unije:

 

 

te dodao kako to ne bi bilo moguće bez iznimno učinkovitog rada Razvojne agrencije SIMORA koja je sa svojih četrdesetak zaposlenih ostvarila izvanredne rezultate.

Župan o budućim projektima koji će omogućiti nova radna mjesta i zadržavanje mladih ljudi:

 

 

20170508_102716
20170508_103846

 

Program Europskog tjedna:

U utorak, 09. svibnja, s početkom u 9 sati održat će se Tematska sjednica Županijskog savjeta za europske integracije na kojoj će se održati prezentacija „Informacijski sustav gospodarenja energijom na objektima u vlasništvu Sisačko-moslavačke županije“ u prostorijama Razvojne agencije SIMORA.

U srijedu, 10. svibnja, održat će se manifestacija „Dani otvorenih vrata „ Razvojne agencije SIMORA d.o.o. u vremenu od 10 do 13 sati gdje će se predstaviti agencija i projekti te mogućnosti povlačenja sredstava iz fondova Europske unije, projekt „Kupujmo lokalno“ i „EDIC“. Istog dana, u vremenu od 12 do 15 sati, u prostorijama Razvojne agencije SIMORA održat će se predavanje „Pisanje projekata“ koje će obuhvatiti teme vezane uz pisanje i pripremu projekata, a tijekom predavanja prezentirati će se novootvoreni natječaji te natječaji koji su u tijeku.

U četvrtak, 11. svibnja, u okviru „Dana otvorenih vrata lokanih EU projekata u Hrvatskoj“ u vremenu od 11 do 15 sati u Parku prirode Lonjsko polje Razvojna agencija SIMORA d.o.o. predstavit će se s prezentacijom provedenog projekta „Biciklom za turizam bez granica“ te projektom „Crna roda“ čija provedba uskoro započinje.

U petak, 12. svibnja, održat će se radni posjet članova Županijskog savjeta za europske integracije Sisačko-moslavačke županije tvrtkama Depos d.o.o. Sisak i Eko-energija sistem d.o.o. na kojem će predstavnici nevedenih tvrtki predstaviti energetska postrojenja.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.