Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Donatorski ručak za stanovnike prognaničkog naselja Dumače!

Opremanje i uređenje kuća

Opremanje i uređenje kuća

U sjedištu Sisačke biskupije, Velikom Kaptolu u Sisku, na inicijativu sisačkog biskupa mons. Vlade Košića, održan je Donatorski ručak za žitelje Prognaničkog naselja Dumače. Stanovnici ovog naselja- prognanici s Kosova sredinom mjeseca travnja, nakon 17 godina života u kontejnerima, napokon su dobili ključeve svojih novoizgrađenih kuća u Dumačama. Time, nažalost, problem njihovog normalnog života nije bio riješen. Dobili su prazne kuće koje sada treba urediti i ispuniti namještajem i ostalim kućanskim uređajima. Biskup Vlado Košić:

 

 

??????????

 

Don Paško Glasnović došao je u Gorsku župu prije 16 godina iz Letničke župe na Kosovu, zajedno sa svojim narodom- prognanim Hrvatima. Glasnović ističe da se radi o hitnoj situaciji obzirom da je onima koji još nisu, dan rok do 31.svibnja da se presele iz Male gorice u Dumače:

 

 

??????????

 

Anđelko Tašić, stanovnik naselja Dumače, objasnio je kakva je pomoć najpotrebnija:

 

 

??????????

 

Zahvalivši biskupu Košiću na organizaciji donatorskog ručka, gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović kazao je kako je Grad uvijek pomagao prognanike, a da će tako biti i ubuduće pokazuje i odluka o pomoći od 2000 kn svakom stanovniku naselja. Ipak, država je ta koja je problem stvorila i država ga treba riješiti, dodao je Dumbović:

 

 

??????????

 

Podršku stanovnicima naselja Dumače došla je pružiti i Ivanka Roksandić, predsjednica Skupštine Sisačko- moslavačke županije, koja je otkrila i kako će Županija financirati opremanje pet kuća:

 

 

??????????

 

Ukoliko želite sudjelovati u ovoj humanoj akciji solidarnosti i uplatiti određeni iznos, potrebne informacije možete pronaći na web stranici sisačke biskupije.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.