Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Dječji vrtić Popovača obnovio eko status

Rezultat višegodišnjeg truda i zajedničkog rada polaznika, djelatnika vrtića i roditelja

Rezultat višegodišnjeg truda i zajedničkog rada polaznika, djelatnika vrtića i roditelja

Uz podizanje zelene zastave, u Dječjem vrtiću Popovača jučer je održana svečanost obnove eko statusa ove ustanove.

Zelena zastava po prvi je put u popovačkom Dječjem vrtiću podignuta u svibnju 2011. godine, a današnja, treća obnova statusa, rezultat je višegodišnjeg truda i zajedničkog rada polaznika, djelatnika vrtića i roditelja.
Na aktivnosti provedene kroz protekle dvije godine okupljene je podsjetila ravnateljica Dječjeg vrtića Popovača Jasna Nociar naglasivši da je kroz pedagošku 2015./2016.g. naglasak u radu bio na poticanju usvajanja zdravih prehrambenih navika kod djece i njihovom značenju za zdravlje i život.

 

IMG_4959

 

„Kroz plan i program eko djelovanja provlačilo se mnoštvo različitih aktivnosti koje su realizirane tijekom cijele radne godine. Uz obilježavanje značajnih datuma vezanih uz zdravu prehranu i ljudsko zdravlje tijekom radne godine, ostvarili smo uspješnu suradnju s našim kumovima – djelatnicima NPB „Dr. Ivan Barbot” Popovača kao i s roditeljima naše djece koji su nam također puno pomogli.

Projektni dan vrtića smo proveli formirajući vlastiti vrt na kojem smo posadili razne vrste povrća, dok smo ove pedagoške godine kao glavnu zadaću eko plana i programa postavili tradiciju moslavačkog kraja. Tema tradicijske kulture protezala se kroz različite spoznajne, istraživačke, govorne i likovne aktivnosti, pa je i projektni dan obilježen sadnjom različitih sadnica tradicijskog cvijeća za sobe dnevnog boravka”- istaknula je ravnateljica dodajući kako je Dječji vrtić u realizaciji svih projekata imao podršku lokalne zajednice, roditelja i svojih eko kumova.

„Naša želja je da uputimo poruke i osvijestimo našu djecu na važnost vlastitog odnosa prema prirodi kako bi u njih usadili spoznaju da ugroženost i zaštita prirode ovise isključivo o postupanju svakog pojedinca. Također, svijest o brizi za naš okoliš, kao i ideje i dobru volju u vezi provedbe eko projekata nastojimo prenijeti i na ostale građane našega grada kako bi nam mjesto življenja bilo ljepše, čišće i urednije”- poručila je Jasna Nociar.

 

IMG_4949

 

Sa željama da i dalje nastave biti uspješni u svojoj eko misiji, na trećoj obnovi eko statusa Dječjem vrtiću Popovača čestitali su predstavnici kumova – Marko Tomičević iz Neuropsihijatrijske bolnice ‘Dr. Ivan Barbot’ te gradonačelnik Josip Mišković koji je zajedno sa ravnateljicom podignuo zelenu zastavu.

Prigodan program su, uz pomoć svojih voditeljica, za ovu svečanu priliku pripremili polaznici mještovite skupine Vjeverice iz Volodera te najstarija djeca iz II. skupine Slonići koji su se predstavili spletom tradicionalnih pjesama i plesova moslavačkog kraja.


popovaca.hr


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.