Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Prof. dr. Vladimir Čavrak kandidat za župana SMŽ

“Naša koalicija otvorena je svima istih razmišljanja i ideja”

Danas se u sisačkom Hotelu Panonija na konferenciji za novinare predstavio nezavisni kandidat za sisačko-moslavačkog župana i nositelj koalicijske liste nezavisnih stranaka za Županijsku skupštinu prof. dr. sc. Vladimir Čavrak te je potpisan sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore.

 

P1000436

 

Sporazum su tako, uz Čavraka, potpisali i Josip Takač, predsjednik županijske organizacije SMŽ i predsjednik gradske organizacije Grada Siska Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarnosti, Dražen Juranović u ime stranke Promijenimo Hrvatsku, Mladen Novak u ime Održivog razvoja – ORAH, u ime Hrvatske demokratske regionalne stranke (HDRS) Anđelko Hrupački, Blok umirovljenici zajedno (BUZ) Ivica Rakić, Nezavisna lista Ivice Dadovića iz Martinske Vesi, Nezavisna lista Josipa Marića iz Kutine, Nezavisna lista Josipa Mačka iz Sunje.

Vladimir Čavrak, redoviti profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, istaknuo je kako ovu koaliciju nije okupila prošlost, nego budućnosti te dodao kako veliki naglasak stavljaju na stvaranje novih radnih mjesta:

 

 

Ako se riješi ovaj problem, onda postoje šanse da se riješe i drugi problemi, dodaje Čavrak i naglašava kako je gospodarstvo u Sisačko-moslavačkoj županiji devastirano te podsjetio

 

 

Ne moramo upravljati Petrokemijom, ali moramo preuzeti izravnu odgovornost, jer imamo instrumente pomoću kojih možemo inzistirati na poboljšanju položaja ove tvrtke. Čavrak je podsjetio i na nedefinirani status Rafinerije, situaciju u petrinjskom Gavriloviću, osvrnuvši se i na situaciju u obrtima, manjim poduzećima i OPG-a. Način za dolazak na velika tržišta je umrežavanje, a pomoći može Županija, naglasio je Čavrak.

„Ono u čemu se mi razlikujemo od drugih je da predlažemo konkretne programe koje ćemo prezentirati na brojnim skupovima i tribinama“, rekao je na kraju Čavrak te dodao da je koalicija otvorena za sve koji imaju slična ili ista razmišljanja i ideje.

Konferenciji je nazočio i Juro Martinović, potpredsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku, koji je izrazio podršku ovoj koaliciji.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.