Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Potpisani sporazumi o financiranju braniteljskih udruga

Šest udruga prijavilo 7 projekata za koje im je Grad Kutina odobrio 48.800 kn

Šest udruga prijavilo 7 projekata za koje im je Grad Kutina odobrio 48.800 kn

Gradonačelnik Kutine Andrija Rudić i predstavnici braniteljskih udruga jučer su potpisali ugovore o financiranju Udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Šest udruga prijavilo je 7 projekata za koje im je Grad Kutina odobrio 48.800 kn.

 «Osim ovih sredstava kroz redovno financiranje udruga, izdvajamo i sredstva koja su namijenjena za pojedina događanja koje organiziraju Udruge proistekle iz Domovinskog rata. Prošle godine smo imali prvi susret u Kutini Udruga udovica poginulih branitelja Domovinskog rata iz cijele Hrvatske i moram reći da sam zadovoljan dosadašnjom suradnjom. Ja vjerujem da su i udruge zadovoljne.

Nemamo niti jedan otvoreni problem, ono što je vrlo važno je da smo se dogovorili oko jednog od najvažnijih projekata, a to je rješavanje pitanja stambenog zbrinjavanja stradalnika Domovinskog rata. Taj zajednički projekt trebao bi riješiti 19 stanova za stradalnike Domovinskog rata koje ćemo, vjerujem, izgraditi uz podršku Ministarstva branitelja, Ministarstva kulture i ostalih institucija», rekao je gradonačelnik Rudić.  


bran vel


Ljubica Odak zahvalila je Gradu Kutini u ime Udruge udovica poginulih branitelja u Domovinskom ratu. »Suradnja s Gradom je odlična i nadam se da će tako biti i dalje. Sredstva će nam pomoći u radu udruge, očuvanju dostojanstva Domovinskog rata, sjećanja na sve poginule koji su dali svoje živote za Hrvatsku, za vas i sve nas», rekla je Ljubica Odak.

Andrija Rudićć istaknuo je kako je Grad tijekom proteklog razdoblja nastojao urediti spomen obilježja iz Domovinskog rata. S Gradom Lipikom uređeno je spomen obilježje u Koritima, u Bujavici je također uređeno mjesto na kojem se svake godine obilježava prva pobjeda hrvatskih postrojbi i oslobođenje Bujavice. «Uveli smo i Dan hrvatskih branitelja, dan koju okuplja sve udruge i postrojbe koje su bile na tom području i uvjeren sam i da ćemo u naredne 4 godine i dalje dobro surađivati bez obzira tko bio gradonačelnik», rekao je Rudić.


bran mala


Predsjednik HVIDRA-e Damir Badanjak zahvalio je u ime udruge koja je prošle godine realizirala 2 projekta. «I ove godine naša udruga ima dva projekta i nadam se nastavku dobre suradnje s Gradom, od izgradnje multifunkcionalne zgrade do uređenja Doma hrvatskih branitelja, te uređenja obilježja na zapadnoslavonskom ratištu», rekao je Badanjak.

Ugovor je u ime UHDDR-a Kutina potpisao Zvonimir Fuček koji je također zahvalio na suradnji, kao i predstavnici udruga USJPDR i UHBDRP. Nekih čelnika udruga nije bilo, no ugovor su potpisali njihovi ovlašteni predstavnici.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.