Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Iz policijske bilježnice

Proteklog vikenda evidentirano 25 požara

Sedam na području Gvozda

Proteklog vikenda zabilježeno je ukupno 25 požara i to sedam na području Gvozda, pet na području Hrvatske Kostajnice, četiri na području Gline, tri na području Kutine, po dva na području Dvora i Petrinje te po jedan na području Novske i Siska.

Evidentirana su dva požara na građevinskim objektima i 23 požara na otvorenim prostorima od kojih u 21 nije nastala materijalna šteta, a izgorjelo je nisko raslinje, trava i korov. Pet je osoba zbog izazivanja požara prijavljeno zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.

U subotu, 18. ožujka oko 14 sati, u mjestu Srednja Lovča, općina Donji Kukuruzari, zbog vanjskog izvora paljenja (opušak i sl.) zapalila se suha trava i raslinje te se požar zbog vjetra proširio i zahvatio nekorištenu drvenu kuću nepoznatih vlasnika. Kuća je u potpunosti izgorjela, a materijalna šteta se procjenjuje na oko 20.000 kuna. Policija će o ovom požaru nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku proslijediti izvješće.

Također na području Donjih Kukuruzara u mjestu Babina Rijeka se dan ranije, 17. ožujka oko 13 sati, prilikom spaljivanja suhe trave požar proširio i zahvatio jednu košnicu, dok je ostale zadimio. Uginulo je 12 društava pčela, a oštećena 39-godišnjakinja materijalnu štetu procjenjuje na oko 12.000 kuna.

U Zagorskoj ulici u Repušnici, grad Kutina, u subotu, 18. ožujka oko 21.40 sati, zbog kvara rasvjetnog tijela kojim su bili grijani pilići došlo je do samozapanjenja te se vatra proširila na gajbe, 40 pilića i krovnu konstrukciju. Požar su ugasili vatrogasci VP Kutina, a 61-godišnja vlasnica materijalnu štetu procjenjuje na oko 10.000 kuna.

U prijepodnevnim satima istog dana u mjestu Velika Vranovina, općina Topusko, prilikom nekontroliranog spaljivanja korova u požaru koji se proširio, izgorjelo je 35 stabala ukrasnog čempresa oko mjesne kapelice. Odgovorna osoba oštećenog poduzeća s područja Topuskog, materijalnu štetu procjenjuje na oko 7000 kuna.


Foto: Ilustracija/MUP


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.