Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Iz policijske bilježnice

Hrvatska Kostajnica: Učenici prvih razreda posjetili policiju

Učenicima se posebno svidio rad kriminalističkih tehničara

Učenicima se posebno svidio rad kriminalističkih tehničara

U utorak, 7. ožujka, u posjeti Policijskoj postaji Hrvatska Kostajnica bilo je 20 učenika prvih razreda Osnovne škole „Davorina Trstenjaka“ iz Hrvatske Kostajnice.

Ovaj posjet su organizirali i proveli kontakt policajci Perica Markan i Alien Marinović, koji su učenicima prezentirali rad policije, dio opreme i tehnike s kojom se policijski službenici koriste te su ih proveli u razgledavanje policijskom postajom.


13


Učenicima se posebno svidio rad kriminalističkih tehničara, koji su im i na praktičan način pokazali dio svojih poslova, odnosno način na koji se izuzimaju korisni tragovi, točnije papilarne linije. Djeca su također educirana o prometnoj kulturi i sigurnosti u prometu te su im podijeljene edukativne slikovnice upravo na tu temu.


11


Ovom posjetom učenici su bili vrlo zadovoljni te su bili sretni što su pobliže upoznali svoju policiju i „zavirili“ u policijsku postaju te se družili s policijskim službenicima. Upravo je to cilj rada i strategije Policija u zajednici, da se i na ovaj način promiče i podiže ugleda policije i suradnja s građanima.

U znak zahvalnosti za gostoprimstvo učenici su kontakt policajcima uručili edukativni pano i pjesmicu koju su oni sami napisali.


Foto: PP Hrvatska Kostajnica


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.