Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Čestitka u povodu Međunarodnog dana žena

“Hvala na vašem doprinosu u izgradnji Kutine kao mjestu ugodnom za život”

"Hvala na vašem doprinosu u izgradnji Kutine kao mjestu ugodnom za život"

“Poštovane i drage Kutinčanke,

Želim vam sve najbolje povodom Međunarodnog dana žena, koji, očito, nikada neće zastarjeti kao dan kada obilježavamo borbu za uključivanje i izjednačavanje žena u pravima i obavezama koje nosimo u društvu.

Mislim da smo u protekle četiri godine pokazali da je to važna sastavnica našega zajedničkog rada jer odluke u Gradu za razliku od prijašnjeg monolitno muškog pročelničkog sastava, sada donose dvije pročelnice od ukupno četiri čelna mjesta u gradskoj upravi. Među onima koji donose odluke u gradskim tvrtkama su čak dvije direktorice gradskih poduzeća od ukupno 5 u kojima Grad Kutina ima svoje udjele. Među ravnateljima ustanova imamo 3 žene od ukupno pet ustanova, a od 5 škola trima upravljaju ravnateljice.

I danas se puno razgovara o položaju žena u društvu i niti jedna ideološka pozicija ne bi smjela nametati rješenja ostatku društva. Kao što se uvijek trudim biti jednako gradonačelnik svih građana, tako bismo svi trebali imati dovoljno tolerancije za različitosti koje nas obogaćuju, a ne ugrožavaju. No, tu svakako treba isključiti nasilje jer na to nikada ne treba imati tolerancije.

Danas još uvijek moramo razgovarati o obiteljskom nasilju koje najčešće pogađa upravo žene, ali jedino ćemo svojim angažmanom protiv ugrožavanja integriteta osobe, ne prešućivanjem i ne zatvaranjem očiju na takve pojave, izboriti se za bolju Kutinu. Pozivam vas da reagirate i da budete dio rješenja problema koji su prisutni.

Stoga, drage sugrađanke, sretan vam Međunarodni dan žena i hvala na vašem doprinosu u izgradnji Kutine kao mjestu ugodnom za život!

 

Gradonačelnik

Andrija Rudić, dipl. novinar”


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.