Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Završetak izgradnje nove osnovne škole u Popovači do kraja svibnja ove godine

iz resornog ministarstva za opremanje škole 900 tisuća kuna

iz resornog ministarstva za opremanje škole 900 tisuća kuna

Prošli tjedan je u Sisku održana sjednica Vlade Republike Hrvatske, nakon koje su boravak ,na području naše županije, ministri iskoristili  i za obilaske vezane uz njihove resore. Tako je ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić u pratnji suradnika, predstavnika Sisačko-moslavačke županije predvođenima zamjenikom župana Marinom Piletićem i gradonačelnikom Grada Popovače Josipom obišao gradilište nove osnovne škole  u Popovači.

Završetak projekta izgradnje nove škole sa 20 učionica i praktikuma, kabinetima i sportskom dvoranom najavljen je u svibnju ove godine.
„Ovo je prekrasan moderno osmišljen objekt, jedan kompletni sadržaj kojim se sustav obrazovanja u Gradu Popovači podiže na znatno višu razinu. Ako sve bude u redu, do ljeta ćemo otvoriti ovaj vrijedni objekt i s velikim zadovoljstvom na početku iduće školske godine u ovom prostoru pozdraviti nove učenike. U ministarstvu smo pratili investiciju u dijelu kada je rađena projektna dokumentacija, nešto sredstava smo za opremanje dali prošle godine, a i danas smo iskoristili priliku zasjedanja Vlade u Sisku dajući svoj doprinos opremanju škole”- naglasio je ministar.

popovaca 2

Sisačko- moslavački dožupan Marin Piletić zahvalio je ministarstvu i samom ministru što je projekte u odgoju i obrazovanju na području Županije lani potpomogao sa bespovratnih gotovo 2 milijuna kuna te na sjednici Vlade najavio da će se u opremanje popovačke škole, uz financiranje SMŽ i Grada Popovače, uključiti i resorno ministarstvo uz dodatnih 900.000 kuna. „Najveće investicije u našoj županiji su upravo u području školstva. Imamo izgradnju dvije nove škole, upravo smo prijavili sedam naših škola na natječaje Fonda za energetsku učinkovitost, sa svih škola smo uklonili salonitne pokrove a u svibnju 2017. očekujemo otvaranje Strukovne škole u Sisku kao i ove u Popovači”- naglasio je Piletić izrazivši uvjerenje da će ovi rokovi završetka izgradnje škole i dvorane konačno biti ispoštovani od strane izvođača radova.
popovaca 2

Svoje zadovoljstvo činjenicom da se nazire kraj radovima na školi izrazio je i gradonačelnik Josip Mišković zahvalivši ovom prilikom Županiji i Ministarstvu na suradnji. „Kada se otvori, vjerujem kako će ova škola biti primjer kvalitetnog obrazovnog objekta, a kao Gradu nam je, pored obrazovnog segmenta, on važan i zbog sportske dvorane. Na našem području imamo iznimno aktivne sportske udruge te s velikim nestrpljenjem isčekujemo trenutak da i naši sportaši mogu biti domaćini natjecanja i imati adekvatne uvjete za rad i svakodnevno treniranje”- istaknuo je Mišković.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.