Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Iz policijske bilježnice

Rezultati akcije nadzora alkoholiziranosti u prometu

Policijski službenici kontrolirali 218 sudionika u prometu i utvrdili 22 prometna prekršaja

Tijekom noći sa subote na nedjelju, 11./12. veljače, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu.

Tijekom provođenja ove akcije policijski službenici su kontrolirali 218 sudionika u prometu i utvrdili 22 prometna prekršaja, od kojih se deset prekršaja odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola. Svi alkoholizirani vozači upravljali su osobnim automobilima.

Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, četiri su evidentirana na području Siska, dva na području Kutine, dok je po jedan prekršaj evidentiran na području Petrinje, Novske, Gvozda i Gline.

Kod tri vozača je izmjerena koncentracija alkohola od 0,0 do 0,5 promila, kod četiri vozača alkoholiziranost je bila od 0,5 do 1,5 promila, dok je kod tri vozača alkoholiziranost bila od 1,5 do 2 promila. Prema dobnim skupinama najviše vozača pod utjecajem alkohola, njih četvero, bili su vozači u dobnoj skupini od 18 do 24 godine, tri su bila u dobi od 31 do 40 godina, dva su bila starija od 50 godina, dok je jedan vozač bio u dobnoj skupini od 25 do 30 godina.

U ovoj akciji najveća koncentracija alkohola od 1,63 promila utvrđena je 24-godišnjem vozaču osobnog automobila koji je u nedjelju, 12. veljače oko 2 sata, zatečen u Sisku.


Foto: Ilustracija


 

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.