Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

„Pluća“ GK Sisak i Teatra Exit u Kazalištu 21

Večeras u Kazalištu 21

Večeras u Kazalištu 21

Gradsko kazalište Sisak i Teatar Exit na kazališnu scenu postavili su zanimljiv komad jednog od najznačajnijih britanskih pisaca današnjice Duncana Macmillana čiji tekstovi preispituju probleme roditeljstva, klimatskih promjena, iscrpljivanja resursa našeg planeta itd. Upravo o tome govori i drama „Pluća“, pobjednička predstava 9. festivala regionalnih kazališta Prolog. Repriza predstave “Pluća” održat će se u srijedu, 22.2.2017. godine u Sisku u Kazalištu 21 u 20 sati.

U  središtu pozornosti je mladi par koji odlično interpretiraju Amar Bukvić i Jadranka Đokić. Oni su obrazovani, prate aktualna društvena i politička pitanja poput porasta svjetske populacije, potrebe za pitkom vodom, globalnog zatopljenja… U svom nastojanju da u tom svijetu žive što ispravnije na izuzetno zanimljiv način pitaju se treba li na takav svijet donositi djecu. Režiju potpisuje Aida Bukvić.

Ulaznice u prodaji na www.ulaznice.hr ili na blagajni Doma kulture radnim danom od 15 do 21 sat te vikendom sat vremena prije projekcije / programa. Cijena ulaznice 50 kn, za umirovljenike, studente i učenike 40 kuna, grupna ulaznica (više od 10 ulaznica) 40 kn.

 

Mladi, obrazovani i ekološki osviješteni.
Recikliraju, gledaju dokumentarce i art filmove, čitaju knjige o pravim stvarima, voze se biciklima i kupuju od onih koji ne izrabljuju. Ali, se i voze automobilima, kupaju u kadi i ponekad ostave vodu da curi bez prave potrebe.

Može li se imati dijete i istovremeno biti ekološki osviješteni, tek je jedna od dvojbi koja će se pojaviti kada jednog popodneva On “predloži dijete”. A Ona se previše brine, previše razmišlja i ima veliku, zaista veliku potrebu razgovarati o svemu, razmotriti stvari jer sve učinjeno mora biti i dobro promišljeno.
“Pluća” su duhovit, emotivan, ponekad i brutalno iskren mentalni slalom generacije kojoj je propitivanje imperativ, a nesigurnost odavno postala stil življenja. Slalom prepun sumnji, strahova i potrebe za bliskosti, u kojem se neka vrata promaše, na nekima se izgubi previše vremena dok se neka zahvate baš onako kako treba, u pravom trenutku na pravom mjestu kada se ipak dogodi Život.

Aida Bukvić, redateljica

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.