Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Novi Erasmus+ projekti Koordinacije udruga mladih Siska

S mladima iz Litve, Portugala i Norveške

S mladima iz Litve, Portugala i Norveške

Koordinacija udruga mladih Siska (KUMS) predstavila je danas na tiskovnoj konferenciji tri Erasmus+ projekta: – Europe is Difference, Sport to Support  i Design Your Job II koje će ova udruga u suradnji domaćim i inozemnim partnerima provoditi sljedećih nekoliko mjeseci.

Kao rezultat ranijih aktivnosti KUMS je, zahvaljujući zajedničkim aktivnostima na projektu,  povezao grad Ermensinde i grad Sisak.

Projekti će unaprijediti život mladih u gradu Sisku, rekla je gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček

 

 

DSCN3119

Luis Ramalh, gradonačelnik Ermensindea  istaknuo je kako Erasmus mladima pruža niz mogućnosti.

 

 

To je proces neformalnog učenja koji može doprinijeti odrastanju i stvaranju boljeg društva. Ermensinde se sudjelovanjem na ovakvim projektima oslanja na mlade ljude. Jučer na sastanku s gradonačelnicom zaključili smo da Sisak i Ermensidne imaju mnogo toga zajedničkog.

U sklopu Erasmus + projekata, u Sisku trenutno boravi dvoje mladih iz Litve, dvoje iz Norveške te dvoje iz Portugala. Karine Zazyan, članica neformalne skupine mladih ljudi „Energy for Synergy“ iz Osla istaknula je važnost ovakvih projekata:

 

 

Drago nam je da smo danas ovdje, da organiziramo ovaj projekt koji će se održati u Sisku, a kasnije i u Portugalu. Svi smo mi dio razmjene mladih i svjesni smo našeg doprinosa, ali i onoga što mladi mogu naučiti sudjelovanjem na ovakvim razmjenama.

Jedan od najvažnijih, danas predstavljenih,. programa je  Design Your Job II kojem je cilj kreirati i inovativni edukativni program – kurikulum za ICT vještine potrebne tržištu rada, odnosno konkretno web i grafički dizajn. Tijekom provedbe projekta 30 mladih iz 3 države steći će neophodna tehnička znanja kao i vještine potrebne za prijenos tog znanja drugim mladim ljudima koji su nezaposleni.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.