Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

KRATKE VIJESTI 15.02.

Lonjsko polje – idealno mjesto za boravak ptica

Lonjsko polje - idealno mjesto za boravak ptica

Sisak: Ministar rada i mirovinskog sustava Tomislav Ćorić  sa suradnicima održao je u srijedu, 15. veljače  sjedištu županije u Sisku  radni sastanak sa županom, te gradonačelnicima i načelnicima s područja naše županije.

Cilj sastanka je približiti resornom ministarstvu probleme s kojima se susreću jedinice lokalne samouprave u kontekstu problema nezaposlenosti, ali i u kontekstu provede mjera aktivne politike zapošljavanja u proteklom razdoblju.

“Kao što znate, velika je stopa nezaposlenosti u našoj županiji. Ona je nešto manja u odnosu na godinu prije toga, ali još uvijek imamo 15 822 nezaposlene osobe, ali bilježimo i blagi porast broja zaposlenih”, rekao je župan Ivo  Žinić te napomenuo da su mjere aktivne politike zapošljavanja polučile određene rezultate i vjeruje kako će biti nastavljene.

 

Petrinja: Nastavljeni su radovi na brojnim gradilištima u Petrinji i okolici, a koji su dio EU  projekta „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Petrinja“. Zbog obavljanja radova na određenim će lokacijama prometnice  biti povremeno zatvorene za promet , osim za stanare i interventna vozila.

 

Sisak: Turistička zajednica Grada Siska dodijelila je  Zlatne Victorie- nagrade najuspješnijim Siščanima u području turističke ponude i promocije vlastitog grada.

Na jubilarnoj 20. dodjeli nagrada najbolji su proglašeni u ukupno osam kategorija. Ovogodišnja statua Zlatna Victoria izrađena je prema idejnom rješenju učenika Osnovne škole Sela.

 

Krapje: Prebrojavanje ptica močvarica na području Parka prirode Lonjsko polje pokazalo je da je ove zime zabilježen najmanji broj ptica u povijesti mjerenja, ukupno 2909 jedinke od čega najviše divljih pataka, kormorana, labudova i  gusaka.

Prebrojavanje ptica je redovita aktivnost djelatnika Parka prirode, članova Hrvatskog društva za zaštitu ptica i ostalih zaštitara prirode koji svakog siječnja prebrojavanjem ptica dolaze do podataka i za cijelu Hrvatsku. U Lonjskom polju, koje se smatra i idealnim mjestom za boravak ptica, zabilježeno je čak 239 vrsti ptica od čega je više od 130 gnjezdarica.


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.