Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

KRATKE VIJESTI 08.02.

Grad Popovača će pronaći rješenje za nastavak rada laboratorija

Grad Popovača će pronaći rješenje za nastavak rada laboratorija

Sisak: Ravnatelji sedam sisačkih gradskih ustanova u kulturi i sindikalni povjerenici u tim ustanovama potpisali su danas Sporazum kojim se utvrđuju materijalna prava radnika za sljedeće dvije godine. Sporazum je potpisan uz suglasnost gradonačelnice Kristine Ikić Baniček.

Božićnica će za zaposlenike ovih gradskih ustanova iznositi 500 kuna, a uskrsnica 300 kuna.

Osim ravnatelja ustanova Dječji vrtić Sisak Novi i Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac, Sporazum su potpisali i ravnatelji Doma kulture Kristalna kocka vedrine, Dječjeg vrtića Sisak Stari, Športsko rekreacijskog centra, Gradskog muzeja te Gradske galerije Striegl. Sporazum je potpisao i sindikalni povjerenik u Gradu Sisku, a odnosi se na zaposlenike u gradskoj upravi.

 

Popovača:   Medicinsko- biokemijski laboratorij u popovačkom Domu zdravlja od početka godine ne radi.Gradonačelnik Josip Mišković i njegovi suradnici u proteklom periodu aktivno pokušavaju pronaći rješenje prihvatljivo za sve.

Laboratorij u Ispostavi Doma zdravlja u Popovači postoji zadnjih 20 godina, a posljednjih 10-ak godina Grad Popovača isti sufinancira kako bi se osiguralo pružanje usluga uzimanja uzorka krvi za sve pacijente koji tu uslugu u trenutku potrebe ne mogu dobiti kod svog obiteljskog liječnika, kao i za sve hitne slučajeve koji stignu u okviru radnog vremena laboratorija.

Grad će učiniti sve da se pronađe rješenje kako bi laboratorij nastavio funkcionirati kao prijašnjih godina. Temeljem činjenice da Grad Popovača ima 12.000 stanovnika, jedna od ideja je pokušati preko HZZO-a zatražiti otvorenje laboratorija u Popovači, kako se više ne bi dovodili u situaciju da djeca i hitni slučajevi krv moraju ići vaditi u Kutinu ili Sisak, rekao je gradonačelnik Popovače Josip Mišković.

 

Sisak: „Misijsko djelovanje Crkve“ tema je ovogodišnjeg Županijskog natjecanje iz vjeronauka. Ovo , 25. po redu otvoreno je u srijedu, 08. Veljače u OŠ Ivana Kukuljevića u Sisku, a u njemu sudjeluje na kojem ove godine sudjeluje 120 učenika iz devet srednjih i dvadeset osnovnih škola s područja Sisačke biskupije.

 

Sisak: Tribinu  pod nazivom „INA, MOL, HEP, PETROKEMIJA; Znamo kako – trebamo vas“ organizirala je u utorak, 07. veljače stranka Promijenimo Hrvatsku, a o temi je govorio saborski zastupnik i predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku prof. dr. sc. Ivan Lovrinović.

Lovrinović se na tribini osvrnuo na gospodarsko stanje navedenih tvrtki u Republici Hrvatskoj te njegovom utjecaju na Sisačko-moslavačku županiju.

Nije najbolje riješenje za renacionalizirati Inu tako da se to učini prodajom 25 posto dionica HEP-a. Na računu HNB-a ima oko 17 milijardi kuna, sedam je dovoljno našoj narodnoj banci za sačuvati je od eventualnih rizika  , a preostalih deset moglo bi se usmjeriti za renacionalizaciju Ine, rekao je , između ostalog saborski zastupnik Lovrinović.

Lovrinović se osvrnuo i na Petrokemiju te rekao da „pored teških okolnosti kao što su poskupljenja plina i troškova transporta, Petrokemija je imala probleme i zbog tečajnih oscilacija“.


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.