Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Državnici cijelog svijeta ujedinjeni u molitvi

Hrvatska zastupnica u EP Marijana Petir na 65. Nacionalnom molitvenom doručku

Hrvatska zastupnica u EP Marijana Petir na 65. Nacionalnom molitvenom doručku

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir sudjelovala je jučer na 65. Nacionalnom molitvenom doručku koji je uz američkog predsjednika Donalda Trumpa i članove Senata te Kongresa okupio državnike iz 140 zemalja svijeta.

Marijana Petir rekla je da je posebnost molitvenog doručka u tome što su državnici cijelog svijeta bez obzira na razlike u razmišljanjima koje imaju, spremni moliti zajedno kako bi približili svoja stajališta za dobro naroda kojima služe, svjesni da je Bog iznad svih nas i da njemu ništa nije nemoguće.

Petir EPP

Zastupnica Petir istaknula je da su zaštita ljudskog dostojanstva, sloboda vjeroispovijesti, borba protiv terorizma i pouzdanje u Boga da upravlja našim srcima prilikom donošenja odluka bile ključne poruke ovogodišnjeg molitvenog doručka.

“Inspirira me vidjeti demokrate i republikance da mole zajedno. Toliko se trudimo u svakodnevnom životu da se naš glas čuje na zemlji: aktivni smo na društvenim mrežama, pišemo blogove, no kada molimo, naš se glas čuje na nebu, rekao je glavni govornik kontra-admiral Berry C. Black te poručio: „Molite za sve ljude, bez obzira na to čitate li Bhagavad Gitu, Kur’an, Bibliju ili nešto drugo”.


Nacionalni molitveni doručak, 2.2.2017.


Svim prisutnima obratio se i američki predsjednik Donald Trump rekavši kako je Nacionalni molitveni doručak jedan od najznačajnijih običaja američkoga naroda te se nada kako će i idućih sedam puta sudjelovati na njemu. Zahvalio je američkom narodu čije su ga molitve provele kroz neka, kako je rekao, jako teška vremena.

“’Molim za Vas predsjedniče’ – riječi su koje mi uvijek dotaknu srce. Zahvaljujem svim našim vojnicima jer nema veće ljubavi od one kada vojnik položi svoj život za svoju domovinu, obitelj i prijatelje. Upravo te veze odanosti spajaju nas sve u jednu cjelinu”, naglasio je predsjednik SAD-a Donald Trump. “Ovdje dolazimo iz različitih religija, ujedinjeni u vjeri. Vidimo grozne stvari koje se čine u ime vjere, ali nemaju veze s vjerom. Vjernicima se odsijecaju glave zbog njihove vjere, a odsijecanje glave nismo vidjeli još od srednjeg vijeka. Sve nacije moraju dići svoj glas protiv toga“, rekao je Donald Trump naglasivši da ISIS progoni i napada i muslimane i židove, a nad kršćanima provodi genocid. Najavio je snažan odgovor na to i neumoljivu borbu protiv terorizma.

Rekao je kako Amerika mora ostati tolerantno društvo u kojem su zajamčena vjerska sloboda i sigurnost i kako je njegova dužnost osigurati da su svi u Americi sigurni, najavivši da će unaprijediti sustav kako bi mogli biti sigurni da svi koji dolaze u SAD poštuju vrijednosti američkog naroda.

Na Nacionalnom molitvenom doručku u Washingtonu na preporuku zastupnice Petir prisustvovali su i mladi hrvatski političari Klementina Karanović iz Majura, Nikolina Vrbančić iz Karlovca i Tomislav Katanović iz Križevaca koji sudjeluju i u posebnom programu za mlade političare u Washingtonu.

Posjet SAD-u zastupnica Petir završava u petak, 3. veljače kada će se susresti s predstavnicima hrvatske zajednice u Washingtonu.


 

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.