Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

“Djevojke, more i galebovi” u Galeriji Sv. Kvirin

Izložba slika Miljenka Belera

Izložba slika Miljenka Belera

U Galeriji Sv. Kvirin u Sisku, u utorak, 21. veljače 2017.  s početkom u 19.00 sati održat će se otvorenje izložbe slika autora Miljenka Belera iz ciklusa „Djevojke, more i galebovi“.

Slikar Miljenko Beler pristupa likovnom izrazu odabranim iskustvenim stavom u kontinuitetu ranijih manira omeđenih formi i reduciranog kolorita. Romantično razigrana stvarnost ali geometrijski uređena, originalna su kontradiktornost ovog slikarskog opusa. Dominacija stvaranja novog prostora u prostoru otkriva koncept izvornog arhitektonskog impulsa, spajanjem u različitu kvalitativnost likovnosti.

Sposobnost vizuelnog mišljenja na slikarskom platnu koje poprima životni smisao i egzistira samostalno, a sasvim nepretenciozno, dnevno i komunikativno je iznimno originalan senzibilitet umjetnika u procesu stvaranja i prenošenja njegove konceptualne poruke. Misaona reflektivnost u skladu sa  likovnim senzibilitetom otvara novu viziju vremena i prostora uz životne pokrete likova geometrijske asocijativne apstrakcije.

Slikarski opus Miljenka Belera je definirani izraz interne respektabilne poetične imaginarne stvarnosti, preliven na samostalne logične prostore i forme u domeni suvremenog slikarstva.

Izložba će se moći pogledati do 13. ožujka 2017. godine

 

Miljenko Beler rođen je u Sv. Ivanu Zelina. Osnovnu školu,  gimnaziju i  Arhitektonsko, građevinsko, geodetski  fakultet pohađao je u Zagrebu. Nakon diplomiranja  zapošljava se u građevinskoj firmi „Novogradnja“ iz Zagreba u kojoj  vremenom postaje direktor „Tehničko komercijalnog sektora“. Paralelno 7 godina radi kao izvanredni asistent na građevinskom fakultetu Zagreb  na katedri iz statike, kinematike i dinamike.  1991. godine imenovan je za  pomoćnika ministra u  „Ministarstvu očuvanja okoliša, prostornog planiranja i graditeljstva“, a zatim radui kao pomoćnik direktora vladine agencije APN. Slikarstvom se je počeo baviti u gimnaziji.

Kao student u okviru „Kluba omladine Grada Zagreba“, formira slikarsku grupu mladih, koja posredno i upravlja izložbenim  prostorijama kluba tada lociranim  na Trgu Bana Jelačića.  U klubu priređuje niz   javnih slikarskih  izložbi raznih autora, a  na nekima i sam sudjeluje. 1989. priređuje  svoju veliku samostalnu izložbu u „Klubu arhitekata“  na  Trgu Bana Jelačića. Ponovo aktivno  počinje slikati  2012 godine  slike iz ciklusa „Djevojke, more i galebovi“, koje izlaže na  samostalnim  izložbama  u galeriji „Futura“  i u Europskom domu  Zagreb koncem 2012. godine. Iza toga  slijede izložbe u galeriji Decumanus Krk, Malom kartecu Krk, Europskom domu Zagreb, hotelu Waldinger Osijek, hotelu Tragos Trogir, Knjižnici Bogdan Ogrizović, Galeriji ETK, Galeriji Doma specijalne policije i AGG fakultetu svi iz Zagreba.

Kao pripadnik “Likovnog kruga Pohižek” sa nizom renomiranih umjetnika sudjeluje u 9 kolektivnih izložbi. Njegovi  radovi  ukrašavaju  hotele „Jadran“,  „Corintiju“ i „Malin“  na otoku Krku,  hotele „Holiday“ u Zagrebu,  Waldinger u Osijeku ,Tragos u Trogiru, Marte na Tenerifima i Apartman hotel Bilice u Bilicama, a uspješno ih prezentiraju i Amsterdam art gallery, Art Planet iz Moskve i Kreativ utitars iz Mađarske.

Član je HDLU Hrvatskog  društva likovnih umjetnika Zagreb.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.