Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Aplikacija za brže rješavanje problema građana Kutine!

Kutina Mobile otvara novi komunikacijski kanal gradske uprave sa građanima

Kutina Mobile otvara novi komunikacijski kanal gradske uprave sa građanima

Kutina Mobile aplikacija je za mobilne telefone koja otvara novi komunikacijski kanal gradske uprave Kutine sa građanima. Uz sve potrebne informacije aplikacija omogućava prijavu komunalnih problema i tijek njihovog rješavanja.

Aplikaciju su izradili mladi Kutinčani koji rade u uredu tvrtke Aduro ideja u Kutini. Nenad Raca, direktor Aduro ideje naglasio je kako će sve informacije sa službene internetske stranice www kutina hr građanima biti dostupnije te će korištenje aplikacije biti vrlo jednostavno.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


„Sama aplikacija razvijena je za android i iOS uređaje. U potpunosti je razvijena u našem uredu u Kutini koji zapošljava pet ljudi, startali smo prije godinu i tri mjeseca. Sama aplikacija je napravljena tako da smo iskoristili sve postojeće dijelove informacijskog sustava Grada Kutine.

U tome smo surađivali sa tvrtkom OmniAspect, a ovdje se otvorio potpuno novi način komunikacije sa građanima. Sve vijesti i sve što se preuzima ne zahtjeva ništa novog od korisnika, to su vijesti koje postoje na dosadašnjim kanalima i sad su prenesene na novi komunikacijski kanal gdje su dostupne na novi način na pametnom telefonu.“


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Gradonačelnik Kutine Andrija Rudić rekao je kako je Kutina otvoren i transparentan grad koji želi unaprijediti rad gradskih službi i servisa za potrebe građana. Gradonačelnik Kutine posebno je zadovoljan što su ovu aplikaciju izradili Kutinčani i tako potvrdili da su kutinski mladi predvodnici u IT sektoru.

„Grad Kutina otvara se prema sugrađanima i postajemo transparentniji Grad time što usmjeravamo komunikaciju tako da je izravno usmjerena prema osobama izravno nadležnima za rješavanje određenih problema. Želimo ubrzati rješavanje svih komunalnih problema, naravno neće biti moguće uvijek sve 100% riješiti, ali želimo omogućiti građanima da o svom problemu izravno komuniciraju sa nadležnim službama. Značajno smo unaprijedili dojava komunalnih problema.“

Aplikacija Kutina mobile ubrzat će rješavanje komunalnih problema na području Grada te će olakšati rad komunalnom redaru i gradskim službama.

Komunalni redar Igor Rendulić pozvao je građane na suradnju. „Aplikacija skraćuje vrijeme dojave i identifikcije problema i lokacije te ubrzava rješavanje uočenog problema. Bit će lakše pratiti i rješavanje problema, jer će građani biti izvještavani o postupku rješavanje njihove prijave i problema što će sve biti objavljeno javno. Bit ćemo brži i učinkovitiji.“


2402 app u7


Gradonačelnik Kutine Andrija Rudić na kraju predstavljanja aplikacija Kutina mobile pozvao je građane da koriste ovan novi kanal komunikacije sa gradskom upravom.

„Cijeli tijek, od prijave do rješavanje problema može se pratiti na web stranici www.kutina.hr koja je povezana sa aplikacijom. Razmjenjuju se podaci i sve je dostupno svim građanima Kutine. Prvi je put uvedena sljedivost, odnosno praćenje postupka rješavanje problema. Kad netko prijavi problem u svakom će trenutku moći pratiti postupak rješavanja tog problema. Vjerujem da će aplikacija Kutina mobile biti dobro prihvaćena kod naših sugrađana jer uz mogućnost prijave komunalnih problema olakšava i pristup svim informacija koje su objavljuju iz Grada Kutine.“

Besplatna aplikacija Kutina Mobile za iPhone i Android pametne telefone može se preuzeti sa internetskih stranica za preuzimanje aplikacija za pametne telefone.

OVDJE pratite rješavanje problema kojeg ste prijavili.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.