Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Uspješni novljanski planinari

Počeci planinarstva u Novskoj sežu u 1925. godinu

Počeci planinarstva u Novskoj sežu u 1925. godinu

Iza planinarki i  planinara PD „Zmajevac“ Novska još je jedna godina obilježena uspješnim aktivnostima, pohodima i šetnjama po gorju  i planinama. Od zadnje izborne skupštine i preuzimanja vođenja društva, novo vodstvo i predsjednica Melita Mihalić, ostvarili su zadane planove, a kako je na redovnoj Skupštini posebno istaknuto, povećan je broj članova, posebice mladih koji su se uključili u rad.

 

ZMAJEVAC1

 

Njima je predsjednica uručila „Planinarske dnevnike“ kako bi upisivali svoje planinarske aktivnosti i šetanje prirodom. Kako je rečeno, PD „Zmajevac“ se posebno ponosi svojom planinarskom stazom VRA „Bljesak“, koju uređuju, a  u proteklom razdoblju pojedine točke staze obilježene su precizno uz pomoć GPS uređaja.

Predstavnicima planinarskih društava iz drugih sredina, uručen je set „planinarskih znački“ što je još jedna novina u radu PD „Zmajevac“, a dodjeljivati će se i svim sudionicima pohoda, prema broju na kojima sudjeluju.

 

ZMAJEVAC2

 

Posebnu zahvalu primili su, HGSS Stanica Novska, Grad Novska,  kao i novljanski vatrogasci, za suradnju i pomoć koju pružaju prilikom realizacije iz programa rada društva.

Početci organiziranog planinarstva na području Novske sežu u 1925. godinu.  Godine 1990. osnovano je PD „Novska 90“, koje s radom prestaje tijekom 1991. godine, sve do  17. veljače 1998. kada  ponovno započinje s radom, ovaj put  kao Planinarska udruga „Novsko brdo“ te kasnije mijenja naziv u PD „Zmajevac“ Novska, dobivši ime po 467 metara istoimenom najvišem vrhu novljanskog gorja.


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.