Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

U Petrinji obilježen Dan mirovnih inicijativa!

Uz tribinu “Mirotvorci o miru”

Uz tribinu "Mirotvorci o miru"

Nakon Zagreba, Petrinja je drugi grad u Hrvatskoj koji je 18. siječnja proglasila Danom mirovnih inicijativa u spomen na dan kada su se 1991. godine na Trgu bana Jelačića u Zagrebu okupile žene, majke čiji su sinovi bili na odsluženju vojnog roka u tadašnjoj JNA i uputile apel da se njihove sinove ne šalje u rat. Sinoć je tim povodom u Maloj dvorani Hrvatskog doma Petrinja održana tribina pod nazivom „Mirotvorci o miru“.

Vera Jurčević iz Kluba žena petrinjskog ogranka Udruge dragovoljaca veterana Domovinskog rata u studenom 2012.godine uputila je prijedlog Gradskom vijeću za proglašenje Dana što je Vijeće naredne godine i prihvatilo:

 

 

Tribinu su pod pokroviteljstvom petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića, organizirali Grad Petrinja, Klub žena petrinjskog ogranka UDVDR-a  i POU Hrvatski dom. Gradonačelnik Darinko Dumbović u svom je obraćanju sudionicima tribine istakuo kako su mir i tolerancija jedne od najvažnijih stvari u životu pojedinca, ali i naroda:

 

 

Te dodao:

 

 

Najupečatljiviji dio tribine nastupio je u trenutku kada su djeca- učenici Osnovne škole Mate Lovraka čitali poruke mira, napisane u formi vlastitog doživljaja mira i nenasilja.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.