Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Hrvatske ceste i Grad Kutina nastavljaju odličnu suradnju!

Dogovoreno nekoliko važnih zajedničkih aktivnosti

Dogovoreno nekoliko važnih zajedničkih aktivnosti

Kreću značajni projekti: Južna obilaznica, nogostup Šartovac – Kutinska Slatina, projektiranje kružnog toka kod vatrogasnice, a Hrvatske ceste uključuju se u projekt rasvjetljavanja opasnih pješačkih prijelaza, stoji u Priopćenju iz Ureda gradonačelnika grada Kutine.

Na  sastanku gradonačelnika grada Kutine, Andrije Rudića i direktora Hrvatskih cesta, Josipa Škorića održanom u utorak, 17. siječnja u Zagrebu, dogovoreno je nekoliko važnih zajedničkih aktivnosti unaprjeđenja cestovne mreže državnih cesta koje se posebno odnose na sigurnost pješaka i ostalih sudionika u prometu na području Grada Kutine.

Ove godine, započeti će se sa aktivnostima na izgradnji južne obilaznice, čija će dinamika izgradnje biti poznata po završetku procesa javne nabave, te odabiru izvođača radova. Projekt je vrijedan 17,5 milijuna kuna, a zajedničke aktivnosti su preklapanje trase ceste i kanalizacijskog kolektora, koji je u potpunosti usklađen.

Direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić potpisao je ugovor sa izabranim izvođačem na izgradnji nogostupa uz državnu cestu D45 u Šartovcu. Izvođenje radova bilo je odgođeno zbog žalbe u postupku javne nabave, koja je riješena 10. siječnja 2017. godine. Čim se stvore povoljni vremenski uvjeti započet će izgradnja nogostupa u Šartovcu, čime će se značajno poboljšati sigurnost djece i pješaka koji koriste taj pravac.

Gradonačelnik Kutine Andrija Rudić najavio je direktoru Hrvatskih cesta planove nastavka aktivnosti koje svake godine donose nova poboljšanja sigurnosti pješaka u prometu. Najnoviji je projekt usmjerena javna rasvjeta na kritičnijim pješačkim prijelazima. Cilj projekta je dodatno poboljšati uočljivost pješaka koji prilaze pješačkom prijelazu i prelaze cestu, a u čiju će se konačnu izvedbu, dogovoreno je jučer na sastanku, uključiti i Hrvatske ceste na dijelu koji se odnosi na nadležnosti državnih cesta.

Dogovorena je izrada izvedbenog projekta kružnog toka na križanju državne ceste D45 i županijske ceste 3124, odnosno križanja kod vatrogasnice, kako bi se poboljšala sigurnost i protočnost tog vrlo opterećenog križanja. Idejno rješenje već je napravljeno, a očekuju se i razgovori sa svima na koje će utjecati promjena regulacije prometa na tom prometnom pravcu.

Također je dogovorena i izrada izvedbenog projekta proširenja mosta preko Kutinice na početku ulice Hrvatskih branitelja. Cilj je izbjeći daljnja oštećenja mosta i proširiti most za pješačko-biciklističku stazu. Projektna dokumentacija trebala bi biti spremna do kraja 2017. godine, a značajno bi poboljšala sigurnost pješaka i biciklista.”


 

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.