Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Iz policijske bilježnice

Apel sudionicima prometnih nesreća!

Ne napuštajte mjesto događaja!

Ne napuštajte mjesto događaja!

Iz Policijske uprave Sisačko- moslavačke uputili su apel sudionicima prometnih nesreća vezano uz nenapuštanje mjesta prometnih nesreća.

Kada je riječ o materijalnoj šteti nastaloj u prometnoj nesreći, prema članku 176. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, sudionici prometne nesreće dužni su, ukoliko je to moguće, odmah ukloniti vozila s kolnika, omogućiti nesmetano odvijanje prometa, popuniti i potpisati Europsko izvješće o prometnoj nesreći ili na drugi način razmijeniti osobne podatke i podatke o vozilima. Natalija Mezak- Dolenčić, glasnogovornica PU Sisačko- moslavačke:

 

 

Kako bi se izbjegle ovakve situacije, iz Policijske uprave predlažu i apeliraju na sve sudionike u prometu na cesti da u slučaju sudjelovanja u prometnoj nesreći ne napuštaju mjesto događaja ako:

 

 

Prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, predviđene sankcije za neopravdano napuštanje mjesta događaja prometne nesreće su:

 

 

Dodajmo i kako je na području Policijske uprave Sisačko- moslavačke tijekom 2016. evidentirana 1381 prometna nesreća. U ovim je nesrećama 213 vozača ili njih 15.4% napustilo mjesto događaja, a da prethodno nisu ispunili obveze propisane Zakonom o sigurnosti prometa na cestama. Radom policijskih službenika 123 odbjegla vozača su pronađena. U najvećem broju slučajeva, prometne nesreće rezultirale su materijalnom štetom, dok je nesreća s poginulim i ozlijeđenim osobama bilo 6. Od tog broja, u jednoj nesreći na području Subocke poginula je jedna osoba, dok je u pet prometnih nesreća bilo 5 lakše ozlijeđenih.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.