Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Župan otvorio učionicu za vježbeničku tvrtku u Ekonomskoj školi Sisak!

Povezivanje obrazovnog sustava i gospodarstva

Povezivanje obrazovnog sustava i gospodarstva

Sisačko- moslavački župan Ivo Žinić svečanim presijecanjem vrpce danas je otvorio specijaliziranu učionicu za vježbeničku tvrtku u Ekonomskoj školi Sisak. 100 tisuća kuna za obrtničke i još 50 tisuća za radove na električnim instalacijama, koliko su iznosili troškovi renoviranja prostorija, osigurala je Sisačko- moslavačka županija, osnivač škole.

Obzirom da je vježbenička tvrtka obvezni predmet u trećem i četvrtom razredu, ulaganje u specijaliziranu učionicu logičan je i dobrodošao korak u podizanju razine školske opremljenosti, istaknula je Marina Jovanić, ravnateljica Ekonomske škole Sisak:

 

 


p1190008

 

U tjednu u kojem se obilježava Europski tjedan strukovnog obrazovanja, isticanje važnosti stručnih zanimanje poput ekonomista ne smije se svesti na puku simboliku. Ono što moramo učiniti jest povezati naš obrazovni sustav i gospodarstvo, pogotovo kad je riječ o strukovnim zanimanjima. Upravo je ovo jedan od puteva ka tom povezivanju, naglasio je Sisačko- moslavački župan Ivo Žinić:

 

 

p1190013

 

U spomenutoj nagrađenoj tvrtki Choc&Rock zaposleno je četrnaestero zaposlenika podijeljenih u četiri odjela. Tvrtka se bavi prodajom zdravih slastica na bazi čokolade, a kako je izgledao nastup na sajmu na kojem je proglašena najboljom, otkrila je Viktorija Perušić, menadžerica tvrtke:

 

 

p1190015

 

Nastavni program „Vježbenička tvrtka“ izradila je Agencija za strukovno obrazovanje, a osim njega, Agencija organizacijom i provedbom stručnih usavršavanja nastavnika strukovnih predmeta za provedbu ovog programa te organizacijom Smotre/sajma vježbeničkih tvrtki potiče stručne uvjete za razvoj poduzetničkih kompetencija učenika strukovnih škola u Republici Hrvatskoj.

 

p1180994p1180995

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.