Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Proračun Grada Novske 64 milijuna kuna

Najviše sredstava za investicijska ulaganja

Najviše sredstava za investicijska ulaganja

Donesen je Proračuna grada Novske za 2017. godinu, iznosit će 64.524.150,00 kuna, a za njega je na 31. sjednici Gradskog vijeća Grada Novske glasalo10 vijećnika, četiri vijećnika iz redova oporbe bili su suzdržani, dok je jedan vijećnik bio protiv Proračuna.

Dakle,  s nešto više od 64 milijun kuna izglasanog Proračuna, Grad Novska ulazi u narednu izbornu godinu, od vladajućih se očekuje odgovorno trošenje proračunskog novca i pozitivno stanje gradskih financija. Kako je na sjednici rečeno, prihodi su planirani s 56.7 milijuna kuna dok je višak prihoda iz prethodne godine u iznosu 7,7 milijuna kuna.

„Najveći dio investicijskog ulaganja planiran je u rashodima za dodatna ulaganja na nefinancijskoj imovini koji ovim prijedlogom proračuna iznose 31.298.750,00 kuna“.

S nešto više od 27,8 milijuna kuna planirana su investicijska ulaganja. U to je uključen završetak gradnje Mjesnog doma u Jazavici, za što je izdvojeno 600 tisuća kuna, a za planiranu izgradnju Dječjeg vrtića izdvaja se 300 tisuća kuna.

Za izradu projektne dokumentacije budućeg Zavičajnog muzeja s koncertnom dvoranom namijenjeno je više od 1,8 milijuna kuna dok je za projekt mrtvačnica u Brestači planirano  sto tisuća, a za izgradnju mrtvačnice u Voćarici 7 milijuna kuna.

Sredstva su namijenjena i za rekonstrukciju nerazvrstane ceste u Staroj Subockoj, 5,3 milijuna kuna, 1,3 milijuna za rekonstrukciju nerazvrstane ceste u Rajiću, kao i 250 tisuća za pješački most.

U treću fazu sanacije komunalne deponije Kurjakana ulaže se 8,7 milijuna kuna.

Turistička infrastruktura za Novljansko jezero dobiti će 1,4 milijuna. Naglašeno je kako će se navedene investicije financirati s 4.796.000,00 kn, iz vlastitih sredstava proračuna, a ostatak je iz drugih izvora.

Osim navedenog investicijskog ulaganja u Proračunu su planirani izdaci za školstvo, kulturu, sport, socijalnu skrb, sve što Grad Novska sufinancira i za što se sve osiguravaju proračunske kune.

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.