Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SVIJET GLAZBE

„Osu se nebo zvijezdama“

Lipe ponovno oduševile publiku

Lipe ponovno oduševile publiku

U subotu, 4. prosinca, u dvorani Doma Ina rafinerije nafte u Sisku, održan je godišnji koncert sisačkog ansambla Lipe. Lipe su ovim koncertom zaokružile još jednu plodonosnu godinu svoga rada i stvaralaštva i dokazale da su s razlogom najnagrađivaniji sisački vokalni ansambl.

25 godina na sisačkoj glazbenoj i kulturnoj sceni, još jednom su pokazale da mogu stati uz bok vrhunskim glazbenicima izborom gostiju svog godišnjeg koncerta, Borna Šercar’s Jazziana Croatica.

Ovaj jazz ansambl iz Zagreba, koji okuplja nagrađivane umjetnike i glazbenike svjetskog glasa, učinio je tradicionalne pjesme našeg zavičaja bezvremenskima i u obradama im omogućio da aktivno žive životom 21.stoljeća.

 

lipe-1

 

Uz maestra Dražena Kurilovčana, koji je napisao sve obrade za Lipe, ukupnom zvuku su pridonijeli vrhunski glazbenici: Vojkan Jocić – sax ,Hrvoje Galler – klavir,Elvis Penava – gitara i Borna Šercar – bubnjevi, koji su svojim osebujnim muziciranjem stvorili vrhunsku jazz atmosferu.

Na pitanje, kako je došlo do suradnje između Borne Šercara i Lipa, predsjednica ansambla Lipe, Margareta Horžić odgovara: „kada ništa više nije upalilo, onda smo im zapjevale dvije netemperirane pjesme, starim arhaičnim načinom i tada je to bilo to….suradnja je krenula i rezultat ste upravo čuli. Znamo da nije uobičajeno, znamo ja je nekonvencionalno, ali mislimo da sisačka publika zna cijeniti dobru glazbu pa smo igrali na tu kartu!“

 

lipe-4

 

Oduševljena publika, koja zna da od Lipa može očekivati uvijek nešto novo,zanimljivo i kreativno, nagradila je koncert velikim pljeskom.
Lipe 7. prosinca 2016 putuju u Sarajevo, gdje će nastupiti na velikom Božićnom koncertu u koncertnoj dvorani Bošnjačkog kulturnog centra, gdje će izvesti dvije Božićne pjesme iz našeg kraja i tako pjesmom promovirati grad Sisak i Sisačko moslavačku županiju.

 

lipe-3


 

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.