Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

U subotu se polaže kamen temeljac Islamskog centra u Sisku!

U godini u kojoj se slavi 100. godina Islama u RH

U godini u kojoj se slavi 100. godina Islama u RH

Nakon više od deset godina rada na projektiranju i ishođenju dozvola, početkom godine napokon je dobivena pravomoćna građevinska dozvola za početak izgradnje Islamskog centra u Sisku. Zemljište od 24 tisuće kvadratnih metara kupljeno je još 2006., no administrativni zahtjevi riješeni su tek 2014. kada je Islamska zajednica u Hrvatskoj postala jedini vlasnik zemljišta. Nastavak ovog projekta uslijedit će u subotu kada će se u Capragu svečano položiti kamen temeljac budućeg Islamskog centra u Sisku, centra koji bi tehnički mogao biti dovršen u roku od dvije godine, kaže predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Sisak Edin Safić.

 

 

p1180286

 

Polivalentan i multifunkcionalan Islamski centar sadržavat će, osim džamije, i brojne edukativne, kulturne, sportske i gospodarske sadržaje. Multinamjenska dvorana, knjižnica, učionice koje će biti otvorene svim građanima i udrugama te stambeni dio namijenjen zaposlenicima centra i njegovim gostima bit će centar tolerancije i međuvjerskog dijaloga, ističe glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sisak Alem ef. Crnkić:

 

 

p1180282

 

Naglasivši kako je ovo kraj jednog, ali i početak novog procesa, gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček naglasila je kako će subota biti veliki dan za Sisak, ali i Hrvatsku:

 

 

Budući Islamski centar čija se vrijednost procjenjuje na oko 5,5 milijuna kuna, značajan je ne samo za Islamsku zajednicu grada Siska, već i cijelu županiju te sve njene žitelje, poručila je predsjednica Skupštine Sisačko- moslavačke županije Ivanka Roksandić:

 

 

Svečanosti u subotu prisustvovat će brojni uglednici, među njima i veleposlanici Irana, Malezije, Maroka, Libije i Alžira, premijer Unsko- sanskog kantona, predsjednik Mešihata u Republici Hrvatskoj muftija Aziz efendija Hasanović, vrhovni poglavar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini reis ulema Husein efendija Kalanović te apostolski nuncij nadbiskup Alessandro D“Erico.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.