Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

U Hrvatskoj Kostajnici kreće projekt izgradnje montažne barijere za zaštitu od poplava!

Rok izgradnje tijekom 2018.

Rok izgradnje tijekom 2018.

Na sastanku generalnog direktora Hrvatskih voda, Sisačko- moslavačkog župana i gradonačelnika Hrvatske Kostajnice s temom zaštite od poplava i brdskih vodotoka na području Pounja ostvaren je napredak u rješavanju jednog od ključnih problema s kojim se ovaj grad suočava- izgradnje nasipa u Hrvatskoj Kostajnici. Idejno pokrenut još prije desetak godina, projekt nasipa u ovom gradiću na obali Une ostao je mrtvo slovo na papiru najvećim dijelom zbog izostanka komunikacije i suradnje nadležnih službi. U budućnosti takvih problema više ne bi trebalo biti. Zoran Đuroković, generalni direktor Hrvatskih voda:

 

 

p1180263

 

Montažno- demontažna barijera, prva takve vrste u Hrvatskoj, bit će dugačka jedan kilometar, a kao rok za njenu izgradnju određena je 2018. godina:

 

 

p1180270

 

Barijera će se izgraditi pošto- poto, ustvrdio je Đuroković. Konkretan iznos potreban za njenu izgradnju nije mogao otkriti, ali novac, napominje, nije problem. Problem je nedostatak koordinacije. Taj je aspekt istaknuo i Ivo Žinić, Sisačko- moslavački župan:

 

 

p1180271

 

I gradonačelnik Hrvatske Kostajnice Tomislav Paunović zadovoljan je rezultatima sastanka:

 

 

Ukoliko se montažna barijera pokaže kao uspješan način borbe protiv poplava, ovaj će se model primijeniti i na drugim područjima. Naravno, uz poštivanje njihovih specifičnosti, poručio je direktor Hrvatskih voda.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.