Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Preko zime blago u ograđenom prostoru

…sa ispaše u Mokrom polju

...sa ispaše u Mokrom polju

Kada voda u Mokrom polju kod Novske počne rasti stočari koji su svoje krave i konje od proljeća držali na ispaši po livadama uz rijeku Strug, znaju, došlo je vrijeme da svoje životinje dotjeraju u blizinu kuća. U ograđenom prostoru  boraviti će cijelu zimu.

 

krave3_201116

 

Članovi udruge uzgajivača krava „Mokro polje“ i konja „Hrvatski posavac“ iz naselja Jazavica i Roždanik, pomažu jedan drugome pri tom poslu.  Vlasnici krava, Goran Došlović i Ivo Ždralović, zajedno s nekolicinom drugih, uz pomoć goniča Marijana, Daria i Luke, u prihvatilište su spremili osamdesetak krava i teladi.

 

krave5_201116

 

Kako kaže Goran Došlović, predsjednik uzgajivačke udruge „Mokro polje“ u polju je ostao još mali broj životinja, a i njih će ovih dana dotjerati kućama.

Od ove godine pašnjaci su podijeljeni i stočari svoje blago drže na livadnim površinama „Zajedničkog pašnjaka Mokro polje“.

 

krave4_201116

 

– Na žalost sve je manji i broj uzgajivača, ove godine u polju je krave držalo nas desetak. Poslužilo nas je lijepo vrijeme i dobra ispaša, a sada će se krave hraniti suhim sijenom koje smo spremili i pokrili, rekao je Došlović.

 

krave6_201116


 

 

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.