Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

LAG Zrinska Gora – Turopolje na natječaju dobio više od 10 milijuna kuna!

Kao petoplasirani od 54 LAG-a u Hrvatskoj

Kao petoplasirani od 54 LAG-a u Hrvatskoj

Odlukom Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Lokalnoj akcijskoj grupi Zrinska gora- Turopolje dodijeljen je iznos od 10 milijuna, 20 tisuća i 276 kuna. Rezultat je to uspješno odrađene prijave na Podmjeru 19.2 unutar sveobuhvatne mjere 19.- „Potpora lokalnom razvoju u okviru inicijative LEADER“ iz Programa ruralnog razvoja RH 2014- 2020. Koristi od ovog uspjeha imat će i područje grada Petrinje, naglasio je Siniša Bukal, voditelj LAG- a Zrinska gora- Turopolje:

 

 

p1180257

 

LAG Zrinska gora- Turopolje osnovan je prije više od dvije godine, a u svom sastavu uz općine Lekenik, Martinsku Ves, Donje Kukuruzare i Orle okuplja i gradove Petrinju i Glinu te ruralne dijelove Siska i Velike Gorice. Suradnja tako puno jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj nije čest slučaj, baš kao ni suradnja s obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i drugim poslovnim subjektima, istaknuo je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović:

 

 

p1180258

 

Od 54 LAG-ova koliko ih je registrirano u Republici Hrvatskoj, LAG Zrinska gora- Turopolje na provedenom natječaju zauzeo je visoko 5.mjesto. Takav visoki plasman dokaz je kvalitetnog i uspješnog rada koji bi se svakako trebao nastaviti, složili su se prisutni.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.