Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Gradonačelnik se u Brestu susreo s mještanima i obišao tradicijsku kuću Jurinac!

I odgovorio na njihova pitanja

I odgovorio na njihova pitanja

Tijekom posjeta Brestu Pokupskom gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović i direktor Privrede Zlatko Medved obišli su radove na magistralnom cjevovodu Petrinja- Lekenik, a tom su se prilikom susreli i s mještanima koji su izrazili bojazan da neće imati koristi od cjevovoda jer se njihove kuće neće moći priključiti na vodovod. Te je navode odbacio direktor Privrede Medved rekavši kako će se uz magistralni cjevovod koji će biti dovršen u kolovozu iduće godine položiti i distributivni cjevovod:

 

 

Dodao je i kako se trenutno radi na projektiranju kanalizacijskog sustava:

 

 

Žitelji Bresta od gradonačelnika su tražili i odgovore na pitanja koja ih muče već godinama poput  pješačke staze, rasvjete, ali i autobusnog stajališta. Gradonačelnik je ponovio kako je Grad u vezi s time učinio sve što je u njegovoj moći, ali da je to pitanje u nadležnosti Hrvatskih cesta.

 

 

Gradonačelnik je u sklopu posjeta Brestu posjetio i korablju Jurinac, tradicijsku kuću na kojoj se trenutno provode opsežni radovi koji bi trebali biti dovršeni tijekom iduće godine. U sada ruševnoj kući uredit će se Etno muzej, odnosno Etno kuća grada Petrinje u kojoj će biti izložena bogata kolekcija starina obitelji Hosi, a koje se sada nalaze u Srednjoj školi Petrinja.

 

 

U financiranju projekta s iznosom od 200 tisuća kuna sudjeluje Ministarstvo kulture, dok je preostali iznos od ukupno 500 tisuća kuna koliko projekt u prvoj fazi košta, osigurao Grad Petrinja.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.