Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Gradonačelnik Dumbović sa švicarskim veleposlanikom o zajedničkim projektima!

Švicarska financira projekt “Razminiranje i društveno- gospodarska integracija”

Švicarska financira projekt "Razminiranje i društveno- gospodarska integracija"

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović u službeni je posjet primio predstavnike švicarske agencije za razvoj i suradnju, Državnog tajništva za gospodarstvo, te veleposlanstva Švicarske. Povod posjetu bio je okvirni sporazum između švicarskog Saveznog vijeća i vlade Republike Hrvatske o provedbi švicarsko- hrvatskog programa suradnje na smanjenju ekonomskih i socijalnih nejednakosti unutar proširene Europske unije, potpisanog prošle godine u Zagrebu. Kroz okvirni sporazum Hrvatskoj je osigurana darovnica u iznosu od 45 milijuna franaka, a jedan od projekata iz švicarsko- hrvatskog programa suradnje jest i projekt „Razminiranje i društveno- gospodarska integracija“. Gradonačelnik Dumbović zahvalivši se švicarskoj delegaciji istaknuo je kako će ovaj projekt izravno utjecati na život ljudi u Petrinji i njenoj okolici:

 

 

dscn2770??????????

 

Projekt vrijednosti 3 milijuna i 530 tisuća franaka sastoji se od dvije komponente: razminiranja zaštićenih šuma i šumskog zemljišta na području Kotar šume u blizini naselja Mošćenički Lug i Klobučak te društveno- gospodarske integracije žrtava mina i stanovništva koje živi na minski sumnjivim područjima kroz potrebno obrazovanje i osposobljavanje te psiho- socijalnu podršku. Projekt u iznosu od 85% financira Švicarska Konfederacija, dok ostatak od 15% čine nacionalna sredstva. Njegova Ekscelencija Stefan Estermann u svom je obraćanju naglasio kako je obilazak miniranog terena i upoznavanje s posljedicama života s minama ostavio dubok trag na njega te kako se nada da će proširivanje ekonomske suradnje između dviju država doprinjeti boljim odnosima koji će biti širi od pitanja samog razminiranja:

 

 

 

????????????????????

 

Projekt će započeti u prvom tromjeseču 2017.godine, a planirano trajanje projekta je 24 mjeseca uz dodatnih šest mjeseci za finaliziranje izvješća i isplate u okviru projekta.

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.