Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Županija ulaže u škole, osigurani besplatni topli obroci za 1500 učenika!

Uz pronatalitetne mjere

Uz pronatalitetne mjere

Jedan od ciljeva aktualne županijske vlasti, kad je riječ o brizi za školarce, jest i osiguranje kvalitetnih i jednakih uvjeta školovanja. Osim školske opreme, ti uvjeti često uključuju i financiranje školske prehrane onim učenicima koji dolaze iz obitelji slabijeg imovinskog stanja. Kako bi se uvjerio da su namjenska županijska sredstva utrošena upravo u takve svrhe, Osnovnu školu Mate Lovraka u Petrinji danas je posjetio zamjenik Sisačko- moslavačkog župana Marin Piletić.

Sredstvima Županije, u Osnovnoj školi koja radi na dvije lokacije- petrinjskoj te u Područnoj školi Češko selo, od drugog mjeseca prošle godine svaki se dan pripremaju topli obroci. Zahvaljujući dožupanu na pomoći, ravnateljica škole Ankica Krnjajić Magdić izrazila je nadu da će se slično ulaganje uskoro moći realizirati i u Područnoj školi Češko selo. Nju pohađa 99 učenika i potreba za ovakvom pomoći primjećena je i u njoj:

 

 

p1170753

 

Sisačko- moslavačka županija ove je školske godine u sklopu pronatalitetnih mjera osigurala financijska sredstva za sufinanciranje toplih obroka djeci koja dolaze iz obitelji s troje ili više djece. Takvim obiteljima cijena školske prehrane je za 50 posto  manja od stvarne cijene, a mjeru trenutno koristi 1112-ero djece. Osim toga, Županija kroz projekt „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva“ financira besplatne obroke za gotovo 1500 djece u školama s područja Sisačko- moslavačke županije, otkrio je dožupan Marin Piletić:

 

 

p1170759

 

Projekt će se nastaviti i u budućnosti:

 

 

Dožupan se prilikom današnjeg posjeta osvrnuo i na pronatalitetne mjere Sisačko- moslavačke županije koje su na snazi od 1. siječnja ove godine. Kao posebno uspješne Piletić je naveo jednokratnu pomoć za svako treće i sljedeće dijete u obitelji koju zasad koristi 100 obitelji te obiteljski paket s popustom od 50 posto na sve usluge u Top Termama Topusko za obitelji s troje ili više djece.

 

p1170763p1170769

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.