Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Župan u posjetu sisačkoj bolnici: Pacijentima omogućiti brzu dijagnostiku i efikasno liječenje!

Obilazak Odjela interne medicine

Obilazak Odjela interne medicine

Tijekom današnjeg radnog posjeta Općoj bolnici Dr.Ivo Pedišić Sisačko- moslavački župan Ivo Žinić uvjerio se u nužnost novih ulaganju u zdravstvenu opremu i ljudske kapacitete. U bolnici je trenutno zaposleno oko tisuću ljudi, lječničkog osoblja i djelatnika u nezdravstvenim djelatnostima, a 70 posto bolničkih prihoda odlazi na njihove plaće. Racionalnijim poslovanjem takav odnos prihoda i rashoda možemo promijeniti i pacijentima omogućiti još kvalitetniju zdravstvenu skrb, istaknuo je župan Žinić:

 

 

Nedavno donesen Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o specijalističkom usavršavanju doktora medicine u velikoj je mjeri otežao stabilno planiranje bolničkog poslovanja:

 

 

Kao veliki problem istaknut je dug bolnice koji je u postupku sanacije povećan za 35 milijuna kuna, sa 60-tak na više od 95 milijuna kuna. Bolnicu s takvom financijskom bilancom, vraćenu u nadležnost županija odlukom bivšeg ministra zdravlja i Žinićevog stranačkog kolege Darija Nakića, Županija nije mogla prihvatiti, naglasio je župan:

 

 

Ravnatelj Opće bolnice Dr.Ivo Pedišić Tomislav Dujmenović istaknuo je kako problem manjka liječnika bolnica nastoji riješiti angažiranjem liječnika iz Domova zdravlja u sisačkom okruženju:

 

 

Dujmenović je također ustvrdio kako su u bolnici tijekom posljednjih nekoliko mjeseci otkako je bolnica vraćena Županiji počeli pomno analizirati postojeću situaciju u bolnici i raditi na novim razvojnim planovima. Sve to s jednim ciljem- omogućavanja pacijentima brže i kvalitetnije dijagnostike i efikasnog liječenja.

 

p1180067

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.