Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Žrtve trebaju biti iznad političkih podjela

“Molim članove HSLS-a da još jednom razmisle i da nam se pridruže u putovanju u Vukovar”

"Molim članove HSLS-a da još jednom razmisle i da nam se pridruže u putovanju u Vukovar"

Jako mi je žao što je HSLS zbog svjetonazorskih uvjerenja i različitosti u mišljenju odlučio ne sudjelovati u posjetu Vukovaru Gradskog vijeća Grada Kutine. Žrtve i patnje grada Vukovara trebaju biti iznad političkih podjela, stoji u Priopćenju gradonačelnika grada Kutine Andrije Rudića.

“Žao mi je što se u HSLS-u stranačko natjecanje stavlja ispred pijeteta prema Gradu heroju. Vukovar bi trebao biti grad poveznica, a ne grad ideoloških i svjetonazorskih previranja, kao što je to bio u prošlosti. Možemo imati različita mišljenja, možemo imati različite stavove i pristupe – ali to zovemo demokracijom, a ne uvredom.

Zato bih prijateljski, domovinski i potpuno iskreno zamolio članove HSLS-a da još jednom razmisle i da nam se pridruže u putovanju u Vukovar koje su ti branitelji i predložili – da zajedno, dostojanstveno i časno odamo spomen žrtvi Grada, sjećanju na Domovinski rat, na hrabre branitelje te da damo potvrdu i utjehu svima onima koji su svoje živote položili za našu budućnost.

Posao vođenja grada je posao odgovornosti i brige o drugima zato pozivam HSLS da ostave po strani stalna politiziranja, ideologije i podjele te da zajedno radimo na stvaranju novih prilika, a ne konstantnih, bespotrebnih i dječjih napada i uvreda. 
Postoji mnogo tema i stajališta na kojima se trebamo razilaziti i koje su dobre za uspostavljanje demokratskog procesa, ali Vukovar nikada ne smije biti jedna od njih.”

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.