Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Značaj obrane Siska ratne 1991.

Nemjerljiv doprinos 120. brigade Hrvatske vojske

Nemjerljiv doprinos 120. brigade Hrvatske vojske

Paljenjem svijeća kod spomenika  poginulim hrvatskim braniteljima zaočelo je ove subote, 15.listopada, višednevno obilježevanje Dana hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije. Koliko je bilo važno čvrstati liniju obrane, koliko je značajno bilo obraniti grad Sisak rečeno je na predavanju održanom u Domu za starije i nemoćne u Sisku.

 

120

 

„Moram prvo reći da se Sisak brani negdje otprilike organizirano od prve polovice 1991.godine i da njegovu obranu izvode policijske snage Policijske uprave Sisak, temelji Specijalne policije i pričuvnih postrojbi policije, rekao brigadni general Vlado Hodalj, zapovjednik obrane grada Siska i 120.brigade Hrvatske vojske.

 

 

120-a

 

Nemjerljiv je doprinos 120. brigade HV-e u obrani Siska, istaknula je u ovoj prigodi zamjenica župana Anita Sinjeri Ibrišević

 

 

Središnje obilježavanje je u utorak, 18. listopada. Visoka pokroviteljica je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, a zamjenica župana danas je pozvala sve branitelej i građane da se odazovu i da zajedno obilježimo Dan branitelja Sisačko-moslavačke županije.

 

120-c


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.