Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Okrugli stol o ulozi SJP OSA u Domovinskom ratu

Jedne od najelitnijih postrojbi u Domovinskom ratu

Jedne od najelitnijih postrojbi u Domovinskom ratu

Okrugli stol „Uloga SJP OSA Sisak u ratnim operacijama i obrani RH na području Sisačko-moslavačke županije u vremenu od 1991. – 1995.“ održan je danas u prostoru vatrogasnog doma u Petrinji. Okrugli stol organiziran je u sklopu obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Sisačko- moslavačke županije, a osim pripadnika specijalne jedinice policije OSA okupio je i članove vojnih i policijskih postrojbi s kojima je jedinica blisko surađivala tijekom Domovinskog rata. Jedinica specijalne policije osnovana je u ožujku 1991. godine, a kroz nju je tijekom rata prošlo više od 500 ljudi u djelatnom i pričuvnom sastavu, ističe Srećko Telar, ratni zapovjednik jedinice:

 

 

p1170813

 

Okrugli stol, održan u organizaciji udruge SJP OSA Sisak koja okuplja oko 270 članova, otvorio je Sisačko- moslavački župan Ivo Žinić. Župan ima i osobno iskustvo suradnje s jedinicom iz vremena Domovinskog rata:

 

 

p1170814

 

OSA je bila jedna od najelitnijih vojnih postrojbi na području naše županije i dužni smo njegovati uspomenu na njene poginule članove, zaključio je župan.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.