Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Održana 22. Smotra tamburaških sastava županije

Organizator i domaćin KUD “Posavina” Budaševo

Organizator i domaćin KUD "Posavina" Budaševo

Budaševo je ove subote, 29. listopada bilo domaćinom 22. Smotre tamburaških sastava Sisačko-moslavačke županije. Sedam tamburaških skupina koje djeluju unutar svojih kulturno-umjetničkih društava predstavilo se skladbama po propozicijama koje je odredio organizator, odnosno struka. Većina se držala zadanih kriterija, ali neki su od njih malo i odstupili rekla je nakon održane smotre dr.sc. Irena Miholić, znanstvena suradnica u Institutu za etnologiju i folkloristiku , inače i autorica udžbenika za više razrede osnovne škole „Hrvatska tradicijska glazba“.

 

Malo sudionika u odnosu na prethodne godine, ali cilj nema je promovirati tamburicu pa vjerujemo kako će već iduće godine biti više tamburaških sastava, rekao je u ime organizatora predsjednik KUD-a Posavina Budaševo Ivan Mužek.

 

smotra-2

 

Smotru je, u ime pokrovitelja,  otvorila zamjenica župana Anita Sinjeri Ibrišević istaknuvši važnost ovakvih susreta

 

smotra-3

 

 

Na smotri su sudjelovali tamburaški sastavi KUD-a „Repušnica“, KUD-a „Šartovac“, KUD-a „Seljačka sloga“ Kutina, FA „Petrinjčica“, FA Ivan Goran Kovačić Sisak, HAKUD-a „Topusko“ i KUD-a „Posavina“ Budaševo. Trima pjesmama predstavila se i Pjevačka skupina KUD-a Posavina „Kraluž“ koja je na nedavno odžanoj Međunarodnoj smotri pjevačkih skupina u Osijeku nagrađena srebrnom plaketom.

 

smotra-9

 

Iako ova smotra nije natjecateljskog karaktera na kraju se ipak izdvoje najuspješniji. Tako je treće mjesto pripalo KUD-u „Repušnica“, drugo FA“ Ivan Goran Kovačić“, a prvo FA „Petrinjčica „ Petrinja.

 

smotra-10smotra-6

 

Dodajmo kako su smotru pratili i gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček i potpredsjednik Gradskog vijeća Ivica Rendulić.

 

smotra-1

 

Više sa Smotre tamburaških sastava poslušajte u našoj emisiji Bakina škrinjica, ove nedjelje, 30. listopada od 18 sati.


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.