Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Migracije, upravljanje migracijama i prilagodba zajednice

Regionalni susret lokalnih samouprava o migracijskoj politici

Regionalni susret lokalnih samouprava o migracijskoj politici

Nakon uspješnog susreta u Filipinima gdje se Gradonačelnik Rudić susreo s drugim svjetskim gradonačelnicima te raspravljao o ishodima i preporukama za rješavanje aktualne migrantske krize, Rudić je pozvan i u Beograd na regionalni susret čelnika općina i gradova.

U dvodnevnom događanju u Beogradu, 4. i 5. listopada Grad Kutina ponovno je važan čimbenik u raspravi o posljedicama migracija, upravljanju migracijama na lokalnoj razini i prilagodbi zajednice kao i nužnoj potrebi znatno bolje koordinacije s državnim vlastima. Put i sudjelovanje na obje konferencije u potpunosti je financijski pokriveno od strane organizatora, a Grad Kutina je prepoznat i potvrđen kao važan faktor  u kreiranju migracijske i izbjegličke politike.

Nakon što sam u Quezonu na Filipinima sudjelovao u razmijeni znanja i učenju o globalnim trendovima po pitanju migracija i sigurnosti te gdje sam kroz primjer Grada Kutine na globalnoj razini predstavio dobre rezultate i dobar model koji smo ostvarili, izuzetno sam ponosan što smo pozvani na sudjelovanje i na forumu u Beogradu. Kroz susret s gradonačelnicima gradova na izbjegličkoj ruti cilj mi je prvenstveno ostvariti dobar kontakt i suradnju, da zajedno nađemo učinkovite metode i mjere kojima ćemo na regionalnoj razini pristupiti izazovu migracija.

Sudjelovanjem u panelu „Razumijevanje izravnog utjecaja migrantske i izbjegličke krize na domaće i tranzitne općine“ cilj mi je stvoriti konstruktivnu raspravu, ali i iznjedriti konkretna rješenja koja su moguća prvenstveno za sigurnost i prilagodbu naših građana, a potom i samih migranata. Ovo je dodatno priznanje našem gradu i našoj politici po pitanju dobre organizacije prema izbjeglicama“ – izjavio je gradonačelnik Rudić prije samog foruma.

Cilj panela na kojem sudjeluje gradonačelnik Rudić jest rasprava o izazovima lokalnih zajednica u migrantskoj i izbjegličkoj krizi koja prožima Europu, ali i svijet. Kroz raspravu s lokalnim samouprava cilj je upoznati prakse, iskustva, ali i iznjedriti inovativna rješenja kako bi se lokalno stanovništvo što bolje pripremilo na migracije, ali i što migracijski val znači za lokalne samouprave.

Budući da je gradonačelnik Rudić na obje konferencije uvaženi gost panela te Grad Kutina važan čimbenik u raspravi o migracijama i izbjegličkoj politici, troškovi putovanja i smještaja su podmireni od strane organizatora.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.