Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Jacques uz tamburaše predstavio album “Tko je, srce, u te dirn’o?”

“Ja sam slavonsko dite”

"Ja sam slavonsko dite"

U poznatom zagrebačkom restoranu Gallo predstavljen je novi studijski album Jacquesa Houdeka s najljepšim starogradskim pjesmama “Tko je, srce, u te dirn’o?”. Uz glazbene producente albuma Tihomira Ivanetića i Krunoslava Dražića u čijim su sjajnim aranžmanima ponovo zaživjele neke od najljepših pjesama, Jacques je objasnio zbog čega je želio snimiti upravo ovakav album:

“Ja sam slavonsko dite i jako sam ponosan što su Tihomir Ivanetić, od kojeg je i potekla ideja za ovaj CD i Krunoslav Dražić prepoznali u meni pjevača koji može iznijeti ovakve pjesme. Moram reći da sam s velikim poštovanjem krenuo u istraživanje starogradskih klasika i odabrao one pjesme u kojima sam prepoznao blisku emociju. Želim se zahvaliti gospođi Veri Svobodi koja mi je pomogla svojim savjetima i koju smatram našom najboljom pjevačicom starogradskih pjesama. Gospodina Kiću Slabinca smatram našim najboljim pjevačem tamburaške glazbe i sad kad pjevam uz tamburaše zaista sam sretan što imam priliku svojoj publici predstaviti se i na drugačiji način osim u pop okvirima u kojima su me navikli slušati”, rekao je Jacques.



Uz osam tamburaša pod vodstvom Krunoslava Dražića, Jacques je uživo predstavio nekoliko pjesama s albuma. Nakon sjajne “Jesen stiže, dunjo moja”, Jacquesu se u pjesmi “Ima dana” pridružila i Vera Svoboda.

Njihov spontani duet izazvao je oduševljenje uzvanika, a s jednakom pažnjom i ovacijama dočekane su i ostale pjesme: “Ne vrijedi plakati”, “Na te mislim” i “Kad bi ove ruže male”. Da je svojom sjajnom interpretacijom Jacques dirnuo u srce svih prisutnih pokazale su brojne čestitke koje su uslijedile nakon službenog predstavljanja albuma.


jacques2 jacques1


Album “Tko je, srce, u te dirn’o?”, nazvan je po prvom stihu Preradovićeve pjesme “Miruj, miruj srce moje” s kojom započinje niz od dvanaest najljepših starogradskih pjesama u Jacquesovoj izvedbi.


 Foto: Krume Ivanovski


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.