Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Festival bošnjačke kulture i kuhinje

“Bošnjačka nacionalna manjina jedna je od brojnijih i aktivnijih na području Siska i županije”

"Bošnjačka nacionalna manjina jedna je od brojnijih i aktivnijih na području Siska i županije"

Tradicija za prezentaciju tradicionalnog kroz 15. Festival  bošnjačke kulture i kuhinje  održan u četvrtak, 20. listopada u Kazalištu 21 u Sisku. Pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine RH , Festival je organizirala BNZ grada Siska i Sisačko-moslavačke županije.

 

b3b6

 

Za više od 50 slatkih i slanih delicija pobrinule su se aktivistice Bošnjačka žena iz Bošnjačke nacionalne zajednice.Predsjednik BNZ grada Siska i Sisačko-moslavačke županije   Alija Avdić

 

 

Bošnjačka nacionalna manjina je jedna od brojnijih i aktivnijih nacionalnih manjina na području Siska i županije,. rekao je Adis Keranović, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Siska.

 

 

b9

 

Zamjenica sisačko-moslavačkog župana Anita Sinjeri Ibrišević zahvalila se Bošnjačkoj nacionalnoj zajednici Grada Siska i Sisačko-moslavačke županije što su odlučili počastiti građane s ovim iznimnim događanjem

 

 

U kulturno-umjetničkom dijelu nastupili su Ansambl „Bosana“ iz Zagreba i Ženski pjevački zbor „Sevde“ uz pratnju grupe „Odiseja“ iz Siska.

 

b-1b2

b7b5


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.