Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Članovi GV Kutine posjetit će Vukovar

“Visoka cijena samostalnosti nas obavezuje”

"Visoka cijena samostalnosti nas obavezuje"

Čestitku u povodu Dana neovisnosti uputio je gradonačelnik Kutine Andrija Rudić:

“Dan neovisnosti  je jedan  od najvažnijih datuma novije hrvatske povijesti jer to je dan ostvarenja stoljetnog sna hrvatskog naroda o suverenoj i samostalnoj državi u kakvoj danas živimo.

8. listopada 1991. Sabor Republike Hrvatske donio je jednoglasnu odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom SFRJ. Ta povijesna odluka dovela je do stvaranja Hrvatske države, njenog međunarodnog priznanja i ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju.

U ostvarenju tog sna plaćena je jako visoka cijena. Poginuli su mnogi branitelji i civili, razoreni su životi, gradovi i sela,  izgubljeno zdravlje. Visoka cijena naše samostalnosti obvezuje nas da zajednički radimo i ulažemo sve svoje znanje u izgradnju  bolje budućnosti i u razvoj našega Grada i Države.

Kako bi odali počast hrvatskim braniteljima i civilima stradalim u Domovinskom ratu, a na inicijativu hrvatskih branitelja i dijela vijećnika, članovi  Gradskog vijeća Grada Kutine će na Dan neovisnosti posjetiti Vukovar. Tom će se prilikom družiti sa  Vukovarskim iskricama, predate odluku o dodjeli 50.000,00 kn Gradu Vukovaru za obnovu vodotornja, simbola rata u Vukovaru i započeti postupak kojim će Grad Kutina i Grad Vukovar postali gradovi prijatelji.

Svim građanima Grada Kutine čestitam Dan neovisnosti Republike Hrvatske!”

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.