Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Za mjesec dana počinje useljavanje u dvije stambene zgrade u Petrinji

Treća zgrada je u procesu izgradnje

Treća zgrada je u procesu izgradnje

Proces obnove i izgradnje u gradu Petrinji privodi se kraju. Nakon godina čekanja, najveći dio podnositelja zahtjeva za stambeno zbrinjavanje trebao bi uskoro biti stambeno zbrinut. Poruka je to koju su odaslali Sisačko- moslavački župan Ivo Žinić i predstojnik Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar tijekom obilaska objekata u procesu obnove i izgradnje. Oni su obišli dvije stambene zgrade na adresi F.O.Selje bb i Andrije Petračića bb, izgrađene i spremne za prihvat svojih stanara. Kada bi useljenje moglo dogoditi, otkrio je Nikola Mažar, predstojnik Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje:

 

 

p1170257

 

U Petrinji se trenutno gradi još jedna stambena zgrada sa šest stanova i to u samom centru grada. Osim toga, u Državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje i na druge načine rade na rješavanju stambenog pitanja građana:

 

 

Problematika stambenog zbrinjavanja možda je najozbiljnija upravo ovdje u Petrinji, napominje Sisačko- moslavački župan Ivo Žinić. Potražnja je velika, a stambeni fond mali. No, taj će problem sada najvećim dijelom biti riješen:

 

 

Sugovornici su se tijekom obilaska dotaknuli i budućih projekata:

 

 

Treća zgrada koja se gradi u centru Petrinje nalazi se pod zaštitom zbog spomeničke vrijednosti, pa radovi teku usporenije no što bi trebali. Unatoč tomu, vjerujem da će i ona uskoro biti dovršena i spremna za useljenje, zaključio je župan Žinić.

 

p1170259

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.