Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Udruga “Nora” Novska obilježila Europski tjedan sporta

Promicanje uloge sporta kao sredstva društvene uključenosti

Promicanje uloge sporta kao sredstva društvene uključenosti

Europski tjedan sporta inicijativa je Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe. Nedostatak tjelesne aktivnosti nema samo negativan učinak na društvo i zdravlje ljudi, već uzrokuje i gospodarske troškove.

Promicanje uloge sporta kao sredstva društvene uključenosti pomoći će u rješavanju trenutačnih izazova s kojima se suočava društvo u Europi. Povodom “Europskog tjedna sporta” u četvrtak, 22. rujna u maloj dvorani Osnovne škole Novska i maloj dvorani Srednje škole Novska Udruga sportske rekreacije “Nora” Novska organizirala je besplatni trening s programom “joga i pilates” i “aerobik” na koji su se odazvale mnogobrojne žene različite životne dobi, u okviru redovnog programa rekreativnog vježbanja. Cilj im je promovirati pozitivan stav prema zdravom, aktivnom i kreativnom načinu života.


02nora


Instruktorica  Ivana Vidalin istaknula je važnost rekreativnog vježbanja kao jedne od mnogobrojnih tjelesnih aktivnosti, itekako važnih u životu pojedinca. Sportska rekreacija predstavlja svaku aktivnost izvan profesionalnog rada koju pojedinac izabire za osobne potrebe u cilju odmora, relaksacije, razonode i zabave.

Brojni znanstvenici ističu kako je rekreacija ključni čimbenik u borbi za zdravlje, te da se odražava i na sve bitne sastavnice života. Stoga, iz udruge “Nora” Novska pozivaju sve zainteresirane da se odazovu njihovim treninzima koji se održavaju svakog utorka i četvrtka u večernjim satima.


04nora-1


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.