Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Sisak se odužio Josipu Mađeriću

…postavljena ploča s imenom Trga

...postavljena ploča s imenom Trga

Trg u Sisku u čijem se okruženju nalaze Gradska tržnica, ŠRC  Bazen Sisak i Dom za starije i nemoćne osobe Sisak od danas i službeno nosi ime Josipa Mađerića, kako brojni Siščani govore , jednog od najomiljenijih sisačkih gradonačelnika. Naime, Josip Mađerić, po tadašnjem teritorijanom ustroju lokalnih zajednica bio je od 1986. do 1990. godine predsjednik Skupštine općine Sisak. Promatrač grada, vizionar i operativac, koji je svoje vizije pretočio u stvarnost. Naravno za to  mu je, kako je danas u prigodi otkrivanja ploče s nazivom trga rekla njegova kćerka Nela Mudrić, trebala potpora građana, a doista ju je imao. Ovo je podsjetnik na prosperitetno razdoblje koje je Sisak u to vrijeme imao, istaknula je Nela Mudrić

 

 

Inicijativom  gradskih vijećnika , sisačkih laburista  Ivana Mlinarića i Ivice Rendulića, Grad Sisak se  zahvalio Josipu Mađeriću i svemu učinjenom u sklopu tadašnjeg Programa 91, naglasila je gradonačelnica  Kristina Ikić Baniček.

 

 

Ono što je vrijedilo tada trebalo bi vrijediti i danas. Sisak ima ljude s vizijom, no  trebaih  prepoznati i dati im priliku, kao što su građani dali povjerenje i priliku Josipu Mađeriću.


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.