Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Pismo gradonačelnika Kutine stanovnicima Zagrebačke i okolnih ulica

“Početak rujna donosi vrlo radno i intenzivno razdoblje za ovaj dio grada”

"Početak rujna donosi vrlo radno i intenzivno razdoblje za ovaj dio grada"

“Poštovani sugrađani,

Poštovani stanovnici Zagrebačke ulice te okolnih ulica,

 

početak rujna donosi vrlo radno i intenzivno razdoblje za ovaj dio grada ali i početak projekta koji će napokon osigurati visoke sigurnosne standarde u vašoj ulici te vašem susjedstvu. Zagrebačka ulica vrlo je važno prometno sjecište i svojevrsna „žila kucavica našeg grada“ te ste dobro upoznati da je rekonstrukcija nogostupa prijeko potrebna kako bi se osigurala sigurnost svih sudionika u prometu, a posebno djece. Od prvog dana stupanja na mandat u Gradu smo svjesni ovog problema te od tada nismo prestali razmišljati i pronalaziti načine kako da ovaj projekt i ostvarimo. Zato sam danas ponosan jer vas mogu obavijestiti da radovi kreću već sljedeći tjedan, u ponedjeljak 5.9.

Iza nas su godine rješavanja složenih imovinsko-pravnih odnosa, izrade projekta i ishođenja građevinske dozvole, te pronalaska sredstava za financiranje ovog projekta. Ispred nas je budućnost: sigurnost, bolja prometna povezanost te gradnja pješačko-biciklističke staze! Ispred nas je bolji grad za vas, za Zagrebačku ulicu te sve susjedne ulice! Projekt koji kreće 5.9. donosi i početak izgradnje pješačko-biciklističke staze od spoja s A.G. Matoša (kod Savske) do ulaza u Repušnicu.
A važnost ovog projekta prepoznalo je i Ministarstvo unutarnjih poslova koji, uz Grad Kutinu, financijski podupire projekt iz Nacionalnog programa poboljšanja sigurnosti cestovnog prometa. Čekaju nas intenzivni radovi, ali buduća pješačko-biciklistička staza ukupne je dužine 1300m,  širine 2,5m položajno je smještena na postojećoj pješačkoj stazi. Više neće biti cestovnog jarka, bit će položene cijevi za odvodnju oborina, izgraditi će se cestovni rubnjaci, a  predviđen je i zaštitni zeleni pojas između prometnice i pješačko-biciklističke staze.

Ono što je najvažnije jest što ovim projektom skrbimo za sigurnost naših najmlađih sugrađana koji će se zateći na putu do škole. Osim što će im se jamčiti sigurniji put od kuće do škole završetkom ovog projekta, ono što jamčimo jest da od ponedjeljka 5.9. na snagu stupaju izrazite mjere sigurnosti i opreza u prometu. Tijekom sva tri mjeseca izvođenja radova dajem svakom roditelju svoju riječ da će sigurnost školaraca uvijek biti na prvom mjestu.

Zato smo i uveli posebnu regulaciju prometa te smo osigurali pratnju za školsku djecu, koju će pored gradilišta dočekivati i pratiti posebno određene osobe. Siguran sam da će se završetkom izgradnje značajno poboljšati uvjeti za pješake i bicikliste i da će se smanjiti opasnost uz ovu vrlo opterećenu prometnicu. Novom regulacijom osigurat će se što lakši i što manje ometan prolazak pješaka i vozila, a omogućiti će se kontinuiran prilaz vozila stambenim i poslovnim objektima u zoni gradnje.

Ponosan sam što ovaj projekt napokon kreće te što ćemo vam kroz tri mjeseca osigurati sigurniju ulicu, no, svjestan sam opsežnosti i neugodnosti koje radovi mogu donijeti. Zato vas ovim putem molim za strpljivost i suradnju u naredna tri mjeseca. Također, vaše mišljenje i nadzor nam je vrlo važan i potreban  te vas molim da nas upozorite na svaku nepravilnost ili nepraktično rješenje koje bi se eventualno moglo dogoditi tijekom izvođenja radova.

 

Srdačno,

 

Gradonačelnik

Andrija Rudić, dipl. novinar”


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.