Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

4. rujna 1998. Larry Page i Sergey Brin osnovali su Google

Dobio je ime od riječi gogool, koja označava broj 10 na stotu potenciju

Dobio je ime od riječi gogool, koja označava broj 10 na stotu potenciju

Osnivači Googla Larry Page i Sergey Brin upoznali su se na Sveučilištu Stanford, gdje su zajedno bili na poslijediplomskom studiju. Na tom su sveučilištu izradili tražilicu BackRub. Kad se pokazala uspješnom, zaključili su da joj trebaju dati novo ime. Odlučili su se za Google – ime dobiveno od riječi gogool, koja označava broj 10 na stotu potenciju.

 

IMG_6893

 

Još prije nego što su osnovali tvrtku, Andy Bechtolsheim, suosnivač tvrtke Sun (nazvane prema kratici za Stanford University Network), dao im je ček na 100 000 dolara za novu kompaniju. Organizirali su ured u jednoj garaži u Silicijskoj dolini, južno od San Francisca i nedaleko od Sveučilišta Stanford. Na današnji dan 1998. godine podnijeli su zahtjev za osnivanje svoje tvrtke nazvane Google u saveznoj državi Kalifornija.

 

case_study_google

 

Prvi im je zaposlenik bio Craig Silverstein, kolega s poslijediplomskog studija na Stanfordu. S postupnim rastom, Google će se kasnije preseliti u Palo Alto, a zatim u Mountain View, gdje mu je i danas sjedište. Svi nabrojani gradovi nalaze se u Silicijskoj dolini i u blizini sveučilišta Stanford. Inače, spomenimo da je to sveučilište osnovao kalifornijski milijuner Leland Stanford i nazvao ga po svom sinu, koji je umro u dobi od 15 godina. Svojoj supruzi je rekao da će tako “djeca Kalifornije biti naša djeca”. Ljudi koji su pohađali Stanford osnovali su i mnoge druge tvrtke u računalnoj industriji osim Googla: Cisco, Hewlett-Packard, PayPal, Symantec itd.


 

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.