Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

Sisački laburisti traže od HŽ-a

…uvođenje brze linije Sisak-Zagreb

Desetljeća prometne izoliranosti grada koji je prošao kalvariju domoljubne privatizacije nikako ne mogu pridonijeti razvoju kakav Sisak zaslužuje. Osim što se ne nazire dovršetak autoceste A11 koja bi na svoj način olakšala gospodarsku svakodnevnicu niti nekada prva  željeznička pruga ne olakšava život mnogim Siščankama i Siščanima koji do svoje egzistencije dolaze putujući javnim željezničkim prijevozom na posao u Zagreb. Nadamo se kako će izgradnjom novih gospodarskih subjekata u Sisku barem jedan dio njih ostati u rodnom gradu, ali onima koji će dotad i nadalje zbog posla, studija i ostalih razloga putovati prema Zagrebu, potrebno je osigurati kvalitetan i brz željeznički prijevoz. Mi, sisački laburisti, smatramo kako se svega 60 kilometara u današnje vrijeme bez izlika mora prelaziti za 30 minuta te kako je nedopustivo da je za odlazak na i dolazak s posla na toj relaciji dnevno potrebno odvojiti barem tri sata dragocjenog vremena.

Kako se bliži vrijeme slaganja voznog reda za narednu godinu, jasno tražimo od Hrvatskih željeznica da napokon uvedu brzu liniju Sisak-Zagreb u vrijeme dolaska na i odlaska s posla.

Također, oštro kritiziramo navodno najavljeno ukidanje večernjeg vlaka koji polazi u 20:51 iz Zagreba. Na taj način negativno će se utjecati na razvoj gospodarskih subjekata i turističkih događaja u našem gradu, što dodatno otežava sve aktivnosti vezane uz željeni gospodarski i turistički razvoj.

Mi laburisti ovim priopćenjem želimo na vrijeme upozoriti javnost, a posebice Hrvatske željeznice da kao monopolist na tom području pružanja usluga nikako ne mogu uzimati u obzir samo (ne)rentabilnost određene linije. Ako strukture ne prepoznaju navedene potrebe i okolnosti,  pokrenut ćemo potpisivanje peticije za ovu inicijativu, a u slučaju daljnjeg dosadašnjeg dugogodišnjeg ignoriranja pozvat ćemo Siščane na dodatne korake kako bismo postigli ove zajedničke ciljeve, na dobrobit našeg grada i sugrađana.

 

 

Predsjednik ogranka

Ivica Rendulić

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.