Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Potpisani prvi ugovori sa sisačkim poduzetnicima

U sklopu projekta “Sisački poduzetnik 2016.”

U sklopu projekta "Sisački poduzetnik 2016."

U Gradskoj vijećnici danas su potpisani prvi ugovori o dodjeli subvencije kamata na poduzetničke kredite sisačkim poduzetnicima. Program Sisački poduzetnik 2016. namijenjen je malim i srednjim poduzetnicima te obrtnicima koji se potpisom ugovora, među ostalim, obvezuju zaposliti barem jednog Siščanina. Na taj se način želi sačuvati postojeća te potaknuti otvaranje novih radnih mjesta. Vrijednost tri potpisana ugovora iznosi oko 2.3 milijuna kuna, a novi ugovori upravo se dogovaraju, otkrila je gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček:

 

 

P1160865

 

Poduzeću Marina Nova odobren je kredit od 750 tisuća kuna u kojemu će Grad Sisak sudjelovati sa subvencijom kamate od 4% jer se radi o kupnji i opremanju nekretnine. Direktorica Marina Trtanj:

 

 

P1160867

 

Krešimir Ivaniš iz poduzeća Titan Sisak zadovoljan je ostvarenom suradnjom s Gradom kroz program poduzetničkih kredita. Njegova je tvrtka dobila kredit od 350 tisuća kuna uz gradsku subvenciju od 3,5% za kupnju nove opreme i 2,5% za trajna obrtna sredstva:

 

 

P1160868

 

Treći ugovor potpisan je s Ivanom Domitrovićem iz Studija Matija. On je kredit iskoristio za kupnju gospodarskog subjekta. Kredit u vrijednosti od 1,2 milijuna kuna subvencioniran je uz kamatu od 4%. To ne bi bilo moguće bez pomoći Grada, kaže Domitrović:

 

 

P1160870

 

Za navedene subvencije poduzetničkih kredita Grad će izdvojiti 800 tisuća kuna, a za sljedeću godinu taj bi iznos trebao biti isti, ako ne i veći, najavila je gradonačelnica te dodala kako će iduće godine još jedna poslovna banka biti uključena u projekt.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.