Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Mimohod pobjede, ponosa i sjećanja

od petrinjskog gradskog parka do spomenika …

od petrinjskog gradskog parka do spomenika ...

Nekoliko stotina sudionika Domovinskog rata i vojno-redarstvene operacije „Oluja”, gradskih vlasti, članova braniteljskih udruga i ostalih građana, nakon svečane svete mise  služene u petak, 05.kolovoza u crkvi Svetog Lovre formirala je kolonu za još jedan „Mimohod pobjede, ponosa i sjećanja” koja je iz petrinjskog gradskog parka išla prema središnjem spomeniku pukovniku Predragu Matanoviću i suborcima na Senjaku.

MIM 5

Noseći brojne barjake podsjetili su nas na pobjedničke kolovoške dane koje nikada i nikako ne smijemo zaboraviti. Tih dana se jako dobro sjeća i Tomo Brkiš iz Petrinje

Predsjednik petrinjske Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Darko Dumbović se sjeća tih pobjedničkih dana kada su ušli u Petrinju, prisjećajući se kako je Petrinja bila zapuštena, prljava i razrušena.

Mimohod je prošao glavnim gradskim ulicama, a kod središnjeg spomenika na Senjaku vijence su položili i svijeće zapalili brojna izaslanstva udruga proisteklih iz Domovinskog rata, vojske, policije, Grada Petrinje i Sisačko-moslavačke županije, u čije je ime vijenac položila i svijeću zapalila zamjenica sisačko-moslavačkog župana Anita Sinjeri Ibrišević, te političkih stranaka, a molitvu je predvodio đakon Vjekoslav Uvalić.

MIM 2

Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović je kazao kako su ovi kolovoški dani puni emocija i sjećanja.

Nakon održanog programa, sudionici petrinjskog i mošćeničkog mimohoda uputili su se na petrinjskog Gradsko kupalište gdje su nastavili zajedničko druženje.

MIM 6

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.